реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Вісім хлопців відбирають у Росії маяки

Вісім активістів громадської організації "Студентське братство" утримуються військовослужбовцями Чорноморського флоту РФ на маяку "Сарич".

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" речник молодіжної організації Святослав Сірий.

За його словами, близько 20 активістів "Студентського братства" розпочало акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україні кримських маяків.

"Коли активісти увійшли на територію маяка і піднялися на вежу "Сарича", російські військовослужбовці в силовій формі зібрали їх в рубку чергового по маяку і продовжують утримувати", - сказав спікер організації.

Сірий також повідомив, що "активісти відмовилися говорити з російськими військовослужбовцями, пояснивши, що на території маяка моряки РФ знаходяться незаконно".

"Ми буде говорити тільки з українською стороною і сподіваємося, що тепер, коли міліцію не пускали на територію маяка, тепер, завдяки нашій акції, українська міліція зможе зайти сюди", - сказав спікер "Студентського братства".

Він також повідомив, що активісти демонтували на воротах маяка "Сарич" табличку з назвою контрольного пункту російських морських піхотинців.

Також вони "почали демонтаж колючого дроту, якою російські військовослужбовці незаконно обплутали український маяк".

Сірий також заявив, що активісти мають намір почати спорудження наметового містечка для продовження акції зі звільненню українських маяків до Дня Незалежності.
"Українська правда"



Теги:Студентське братство, маяки, Україна -Росія, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar