реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Лобана на 2 місяці

Тиждень тому, 9 листопада, детективи НАБУ за підозрою в отриманні 20 тисяч доларів хабаря затримали суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана. Його відсторонили від посади на два місяці.

Суддю Чернігівського окружного адміністративного суду 9 листопада одержав неправомірну вигоду у розмірі 20 тисяч доларів за винесення рішення в адміністративній справі на користь позивача. Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Неправомірну вигоду "служитель Феміди" одержав двома траншами: до винесення рішення у розмірі 7 тисяч доларів США та після прийняття раніше домовленого рішення у розмірі 13 тисяч. Його затримали одразу після одержання другої частини обумовлених коштів. 16 листопада Вища рада правосуддя відсторонила суддю на 2 місяці у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. Дії судді були кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. У понеділок, 15 листопада, слідчим суддею ВАКС до вказаного судді застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 762 720 гривень.
ASPI



Теги:набу, САП, хабар, Чернігівський адміністративний суд, Вища рада правосуддя, суддя Лобан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar