реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Сімейна іконописна майстерня «Небо на землі» – вперше в Чернігові

30 квітня о 12.00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі на Валу), відкриється виставка сучасних ікон сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» (м. Миколаїв). Експозиція має назву «Великодня радість» та присвячена найвеличнішому зі свят – Світлому Христовому Воскресінню.

Відвідувачі побачать близько 40 сучасних ікон. До експозиції увійшли образи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських і зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона.

Шукаючи нові засоби виразності, іконописці майстерні «Небо на землі» прагнуть дотримуватися старовинних технологій – використовують тільки натуральні матеріали, а фарби готують із природних мінералів та пігментів власноруч.

Виставка розпочне роботу під час святкування Воскресіння Христового – найшанованішого Свята всіх християн. Пасха – не просто свято. Це – суть християнства. Пам’ятаючи про це, іконописці присвятили саме цій події виставку своїх робіт.

Особливе місце на виставці займає ікона Воскресіння Христового. На ній Христос сходить у пекло та виводить з нього викуплений людський рід.

Майстри «Небо на землі» вітають всіх відвідувачів: «Прямуючи назустріч воскреслому Христові, ми не йдемо мовчки − ми «перемоги пісню співаємо»! Нехай ця пасхальна пісня перемоги залунає сьогодні у кожній родині, у кожному серці. Нехай вона подарує натхнення глядачам, як подарувала його іконописцям. Христос Воскрес!».

Організатор проекту: Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній».

Відкриття виставки за участю Марії Павелко відбудеться 30 квітня о 12.00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (вул. Преображенська, 1), у Колегіумі.
Вхід: дорослим – 10 грн., дітям – 5 грн. Виставка триватиме до 20 травня.



Теги:Миколаїв, НАІЗ Чернігів стародавній, ікони, виставки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar