реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вимагайте від Кличка більшого!

Місце, яке в центрі Київа до революції 2014 посідав памятник комуняці Мануїльському, нарешті знайшло нового власника - Іван Франко.

Поки що тільки "камінь про наміри", але теж добре. Бо той жалюгідний бюстик біля однойменного театру нагадував радше не про автора "Зівялого листя", а про українофобію окупаційної влади СССР. Комусь хотілося, щоб "в ґородє Кієвє етот бендера бил малєнькім і в кущах".

З Мануїльським теж було не все просто. Кличко, який ледве не плакав коли 8 грудня 2013 вальнули на Бесарабці Лєніна, ставши мером довго не прибирав саму гранітну тумбу Мануїльського, яка була рясно списана словами "Кат. Голодомор. 32-33".

І так, Мануїльського теж вальнули не по Закону про декомунізацію, а по справедливості. Інакше і далі б стояв. Дививвся б на Ватутіна...

Щоправда, дбайливі комунальники, які завжди відрізнялися зачаєним пієтетом до совєччини в Київі, нагромадили на місці тумби Мануїльського ритуальну пірамідку. З бетонних клумб. Ніби прикликаючи дух поверженого Мануїльського...

Ну і от нарешті "відкупне". На розі Липської буде Франко... Але цього мало!
На Бесарабці далі нарочито стоїть тумба з-під Лєніна, а на початку бульвару Шевченка - кінна статуя героя війни з Україною Колі Щорса.

Тож поки Кличку у протистоянні з Зе ситуативно потрібні українські патріоти, вимагайте по мінімальному списку:
1. Тумбу Лєніна - геть.
2. Щорса - геть.
3. Ватутіна - геть.
4. Московський Бабін Овраґ - геть.
Це все в його силах.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:КМДА, Ростислав Мартинюк, Іван ФРАНКО, Кличко, Щорс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar