реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Віктор Ющенко: через популізм вибори програв навіть Черчилль

Президент (2005- 2010 рр.) Віктор Ющенко вважає, що альтернативи, які який мали українці під час президентських виборів 2010 року, стали результатом перемоги популізму.

Про це він заявив під час прес-конференції в Ужгороді.

«Я шкодую, що через популізм, невідповідальність політиків, дуже часто через слабку свідомість українці прийшли до вибору у 2009 році між двома претендентами. Я тоді сказав: для мене це є 2 зла, 2 валянки з одної пари. Але популізм це велика штука. Коли працює не свідомість, а гра на почуттях людини», - сказав Віктор Ющенко.

Він нагадав історію, коли Уїнстон Черчилль, вигравши Другу світову війну, програв парламентські вибори у Великій Британії, оскільки британці були невдоволені економікою і соціальним захистом виснаженої війною держави. Тоді виборці не підтримали особу, яка здійснила історичну місію не лише для їхньої країни, але для всього світу. У той період Черчилль розпочав мурувати стіну на дитячому майданчику своїх доньок, сказавши на запитання преси, чим його запам’ятають: епоху Черчилля будуть згадувати по тій кам’яній стіні.
Але за 5 років Черчилль в результаті виборів повернувся на посаду прем’єр-міністра, оскільки був сформований запит, і британська нація оцінила роль Черчилля, осмислила пережитий досвід воєнного та післявоєнного часу.

«У тих роках коли у мене була велика честь працювати на українську націю, я ту дистанцію проходив з великою відданістю і, думаю, із колись належно оціненим результатом. Чому так треба жити, йти далі, рухатися, не бути пихатим і мільйони разів пояснювати нації, чому ми повинні бути вкупі, бути європейцями, мати мову, чому демократі не може бути замінена нічим. Сподіваюся, колись це зрозуміють», - сказав Віктор Ющенко.

Прес-служба «Нашої України»






Коментарі (2)
avatar
1
Дідусю -- та ні, говорив про валянки до виборів, я сам у театрі нашому чув... І тут він правий
avatar
2
“Янукович і Тимошенко – це два валянки з однієї пари” – Ющенко
Posted on Грудень 14, 2009 by Газета.ua

Двома валянками з однієї пари назвав президент Віктор Ющенко прем*єра Юлію Тимошенко і лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Про це він сказав під час прямого ефіру на Львівської обласної телерадіокомпанії.
avatar