реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Викраденого росіянами українця Гриба повезли на обстеження

Українця Павла Гриба, якого утримують у Росії, забрали з Краснодарського СІЗО і повезли, ймовірно, на обстеження. Про це повідомила ВВС Україна його сестра Ольга Гриб. Вона додала, що при цьому незрозуміло, куди саме його відвезли. Також Ольга Гриб відзначила, що до нього не пускають українських лікарів.

А у коментарі виданню "Українська правда" сестра затриманого припустила, що російські спецслужби можуть спробувати через своїх лікарів спростувати його діагноз - "синдром портальної гіпертензії", через який він змушений щодня приймати певні ліки. Порушення їх прийому, за словами рідних, може призвести до фатальних наслідків.

Речниця українського МЗС Мар'яна Беца підтвердила ВВС Україна інформацію про те, що Павла Гриба перевезли з СІЗО до одного з медзакладів.

Однак українським дипломатам не повідомили, з якої причини і куди саме відвезли українця.

Український консул отримав дозвіл зустрітися з Павлом Грибом 18 вересня. Тоді українські дипломати сподівають з'ясувати обставини його затримання, а також фізичний і психологічний стан.
Триває розгляд заявки на передачу йому ліків.

Водночас російський адвокат Павла Гриба Андрій Сабінін розповів ВВС Україна, що йому невідомо про долю підзахисного, однак додав, що адвоката не мають ставити до відома у випадку медичного обстеження.
МЗС України висловило протест через недопуск російською стороною українських лікарів до незаконно українця Павла Гриба.

"Враховуючи критичний стан здоров'я П.Гриба, Міністерство вимагає від російської сторони невідкладно надати можливість провести обстеження затриманого українськими лікарями, які готові терміново прибути до місця його тримання", - зазначили у прес-службі відомства.

Напередодні Андрій Сабінін написав у Facebook: "Павел Гриб отримав продукти, речі і гроші в СІЗО. Щодо ліків питання вирішується, тому що вимагає чергового узгодження. Зустріч зі співробітниками консульського відділу 18 вересня".

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з недопуском російською стороною, незважаючи на численні звернення, українських лікарів до незаконно утримуваного громадянина України Павла Гриба", - заявили українські дипломати. Читайте також Питання з ліками для викраденого Росією 19-річного сина українського офіцера ще вирішується - адвокат "11 вересня 2017 року Європейський суд з прав людини надав РФ термін до 25 вересня 2017 року повідомити Суд про актуальний стан здоров'я П. Гриба та про рекомендовані йому лікарські препарати", - нагадали в МЗС. "Враховуючи критичний стан здоров’я Павла Гриба, Міністерство вимагає від російської сторони невідкладно надати можливість провести обстеження затриманого українськими лікарями, які готові терміново прибути до місця його тримання", - йдеться у заяві.



Теги:Краснодар, викрадення людей, фсб, МЗС України, Гриб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar