реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Виклик Саакашвілі для Валерія Куліча

Валерій Куліч за Міхеїла Саакашвілі молодший на 5 років. Щоправда, досвіду державного управління не має, але при знанні управління крупним бізнесом це не проблема - швидко освоїти і управління державне. До речі, Одеська і Чернігівська області - найбільші в Україні. І в схожі своїм стартегічним значенням - Одещина виходом на Чорне море, Молдову (з окупованим росіянами Придністров'ям), Румунію, а Чернігівщина тримає сеньківську зав'язку кордонів з Росією та Білоруссю.

Голова Чернігівської обласної адміністрації і почав схоже діяти, як голова Одеської обласної адміністрації - принаймні, начальники департаментів і управлінь написали заяви на звільнення. Щоправда, у Саакашвілі навіть заступники начальників такі заяви поскладали, та то вже дрібниці... Більш важливо, що після призначення Саакашвілі сталося голосне затримання на хабарі військового комісара Одещини.

Куліч прийшов до керма областю раніше за Саакашвілі і не робив заяв, що має від Президента мандат на боротьбу з корупцією, хоча, здається, і без заяв так має бути.

Проте на Чернігівщині дуже довго йдуть призначення заступників голови ОДА - здається, тільки Сахневіч і призначений, хоча про ще одного заступника була інформація, але на офіційному сайті ОДА так про нього нічого й не вказано. Зрештою, це буде дивно, якщо виявиться, що будівельника поставили керувати гуманітарною сферою...

А щодо начальників департаментів та управлінь - взагалі на Чернігівщині жодних змін, на відміну від Одещини. А, ні, начальника департаменту культури, туризму, національностей та релігії Сергія Мойсієнка поставили директором обласного академічного музично- драматичного театру. Того Мойсієнка, якого обласний штаб національного спротиву відверто звинувачує у корупційних діях (наприклад, виділення синові частини відомчого гуртожитку з перетворенням її у квартиру та ремонтом на державний кошт), обласна нова влада поставила керувати театром. Правильно, там і зарплата більша, і контролю менше за грошовими потоками...

Далі начальника управління освіти і науки Анатолія Заліського переведуть на директорство у вчительському інституті перекваліфікації (він для себе давно вже тримає цю посаду) і буде так само, як і досі, гальмуватися перелицювання вчителів із совєтських носіїв у справжніх патріотичних українських навчителів... Це люстрація по- чернігівськи?

Міхеїл Саакашвілі натомість взявся рішуче: у нього вже маса питань до керівництва силових структур області і оглядачі сходяться на тому, що й одіозного міського голову Труханова - адепта русского міра - до осені фактично позбавлять повноважень.

Зате чернігівський міський голова Олександр Соколов може й далі в робочому кріслі насолоджуватись брехнями "Історії Росії" Ключевського - нова влада фактично видала йому індульгенцію.

Саакашвілі заявив про різке скорочення чисельності управлінських структур в ОДА - на Чернігівщині про це ніхто й не заїкається. Хоча що роблять, крім збору статистики, департаменти економіки, інвестицій, агропрому - не відомо жодному економісту...

...Міхеїл Саакашвілі, сам того не підозрюючи, кинув виклик Валерію Кулічу. Чи витримає молодший виклик старшого?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Люстрація, СААКАШВІЛІ, Чернігівська ОДА, Валерій Куліч, Одеса


Читайте також



Коментарі (0)
avatar