реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Війни в УПЦ МП продовжуються

Спеціальний представник Київської митрополії УПЦ МП вилучив 10 лютого у митрополита Агафангела круглу печатку Української Православної Церкви Московського патріархату, яку одеський ієрарх утримував у себе. Про це стало відомо "Рупору Одеси".
Підставою для вилучення послужив іменний Указ, підписаний предстоятелем УПЦ МП митрополитом Володимиром. Печатка доставлена ​​до Києва.

За відомостями видання, митрополит Агафангел не перешкоджав вилученню печатки.

Як нагадує "Релігія в Україні», одеський митрополит Агафангел в період хвороби глави УПЦ МП оголосив себе "першенствующім" членом Священного Синоду" УПЦ МП, незважаючи на те, що новий титул не передбачено Статутом цієї Церкви. Крім того, митрополит Агафангел вилучив печатку Київської митрополії, при цьому не пояснивши, на якій підставі він це зробив.



Теги:УПЦ МП, Агафангел, митрополит Сабодан


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Загребущі руки в УПЦ МП, он на розгляд парламенту внесено ряд законопроектів щодо виключення Почаївської Лаври з переліку будівель, які не підлягають приватизації, та щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям. Як повідомив В. Наливайченко тепер, згідно з цими законами, з’являється можливість передачі Почаївської Лаври у власність конфесії Московського Патріархату.
avatar