реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Війна з вогнем. Вісті з передової...

Корюківський районний відділ УМНС України в Чернігівській області занепокоєний ситуацією, яка склалася в районі з пожежами в пожежонебезпечний період.

В період з 06 по 13 червня 2011 року в районі виникло 9 пожеж. З початку року в районі виникло 23 пожежі (в 2010 році за аналогічний період виникло 10 пожеж), внаслідок пожеж загинуло 6 осіб, проти 2-х осіб за аналоогічний період 2010 року.
Головними причинами виникнення пожеж та загибелі людей на них є нехтування або невиконання елементарних правил пожежної безпеки.

06 червня близько 12 год. виникла пожежа лісової підстилки на площі 0,2 га с.Андроники (Андрониківське лісництво ДП "Корюківського лісового господарства". Завдяки виявленню пожежі та своєчасному повідомленню, рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу на початковій стадії та не допустити розповсюдження вогню на більшу площу.

07 червня 2011 року в с.Верхолісся у господарчій будівлі громадянки Савенко Євдокії Артемівни виникла пожежа. Причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки у такий спекотиний період, гр.Савенко Є.А. повертаючись із власного городу підпалила сухий бур"ян, який знаходився поблизу сараю, що і призвело до виникнення пожежі. На місце пожежі виїхала місцева пожежна охорона та перше відділення Корюківської СДПЧ-31. Завдяки швидкому реагуванню пожежників було врятовано житловий будинок даної громадянки.

07 червня 2011 року близко 3 години дня виникла пожежа сухої трави та самосійок поблизу П.Слобода на території колишнього заводу. Пожежа не завдала прямих матеріальних збитків населенню, але змусила пожежників плідно попрацювати задля її ліквідації . Причиною пожежі вочевидь стало чиєсь необережне поводження з вогнем або ж чийсь недопалок.

10 червня 2011 року о 12 годині 24 хвилин на ПЗЧ Корюківського РВ УМНС України в Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу господарчого сараю та житлового будинку за адресою: м.Корюківка, вул. Першотравнева 4, яка належить громадянину Луговець Миколі Миколайовичу, 1964 року народження, тимчасово непрацюючого. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем господаря. Внаслідок пожежі вогнем знищено господарчий сарай та дах житлового будинку.На місце пожежі виїхало два відділення Корюківської СДПЧ-31 та одне віділення ДПЧ-28. Вогнище приборкати вдалося, але шкоди будівлям було нанесено значної.

10 червня 2011 року також виникла пожежа житлового будинку в с.Бреч . Внаслідок пожежі було пошкоджено перекриття та стіни будинку, знищено дах. Причина пожежі встановлюється.

10 черня 2011 року близко 12 години дня виникла пожежа сухої трави в м.Корюківка по вул.Шкільна. Завдяки оперативним діям пожежників Корюківської СДПЧ-31 пожежа була швидко ліквідована .

11 червня 2011 року о 10 годині 44 хвилин на ПЗЧ Корюківського РВ надійшло повідомлення про пожежу двокімнатної квартири №28 в 30-ти квартирному житловому будинку за адресою: м.Корюківка, вул.Шевченка, 75, яка належить громадянці Барановій Ніні Яківні. Пожежа виникла на кухні. Внаслідок пожежі вогнем знищено холодильник, газову плиту та майно в кухні, пошкоджено двері та майно в квартирі. Причиною пожежі стало коротке замкнення електрообладнання холодильника. Завдяки злагодженим та оперативним діям пожежників полум’я вдалося приборкати та недопустити його подальшого розповсюдження.

11 червня 2011 року близько 14 години виникла пожежа нежитлового будинку с.Костючки по вул.Кошового №15. Причина пожежі встановлюється. Внаслідок пожежі вогнем було пошкоджено дах, стіни та перекриття будівлі.

13 червня 2011 року виникла пожежа сухої трави біля с. Піски, на площі 1 га. Причиною пожежі ймовірно є необережне поводження з вогнем невстановленої особи...

У зв'язку з цим, Корюківський РВ УМНС України в Чернігівській області звертається до мешканців району з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки! Шановні, проявляйте обережність у поводженні з вогнем та при курінні.

Перевіряйте стан приладів опалення, щоб вчасно виявляти тріщини й видаляти наліт сажі. Ні в якому разі не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не перекривайте повністю засувки димарів. Будьте уважними та обережними, адже від цього залежить безпека Вашого життя та життя близьких та рідних Вам людей!

Андрій НАВРОДСЬКИЙ



Теги:мнс, пожежі, Бреч, Корюківський район


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Н афото звичайний підпал.
І їжачку відомо, що підпалюють стерню на полях самі орендарі або власники, а біля доріг і залізниць - облслуговучі їх дорожники і залізничники для полегшення собі життя - не косити.

Саме від цих злочинних підпалів нищаться фауна, ліси і особливо лісосмуги.
Але так звані контролюючі служби (екологи, пожежники) роблять вигляд, що не можуть встановити злочинців.
Робота у них така - робити вигляд і прикривати кого треба від закону. Звісно, не за спасибі.
avatar