реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Війна в Росії: три дні боїв у Дагестані з перемогою бойовиків

До ранку п'ятниці, на четверту добу з моменту початку боїв в Кизлярському районі Дагестану, стало зрозуміло, що загін моджахедів вийшов з оточення практично без втрат.
Якщо ця інформація підтвердиться, то це стане найбільшою перемогою моджахедів за останні роки, коли в прямому бойовому зіткненні, практично на відкритому місці, нечисленний загін моджахедів завдав прямої поразки супротивникові, озброєння і сили якого переважають в десятки разів.

Нагадаємо, що моджахеди зуміли знищити 13 окупантів і ранити 18. Проте втрат можливо більше, оскільки ці цифри убитих і поранених відображають лише втрати озброєних загонів.

За даними Бі-бі-сі, яке посилається на свої джерела в МВС РФ, з 21 червня в ході бойових дій знищено 15 окупантів зі складу двох оперативних батальйонів внутрішніх військ МВС. Поранено 15 окупантів з «29-го загону спецпризначення ВВ МВС РФ».

ФСБ втратила 3 «спецназівців» убитими і 3 пораненими.

Таким чином, за офіційними даними втрати тільки росіян склали 13 убитими і 18 пораненими.

Про втрати моджахедів і про чисельність загону як і раніше немає жодних точних даних. За різними оцінками федералів загін моджахедів міг налічувати до 30 бійців. Дані ж про втрати вельми суперечливі.

Пізно ввечері 22 червня командування росіян урочисто оголосило, що «виявлене тіло одного бойовика». 23 червня вранці було заявлено, що знайдений ще один убитий моджахед.

За версією росіян тіла були знайдені поблизу села Бондареновське в Кизлярському районі. Проте, немає повної ясності, ким є убиті і чи мають вони відношення до загону моджахедів.

За даними сайту "Кавказ-центр"



Теги:Кавказ-центр, Дагестан, РФ, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
так вы кучку бандитов называете моджахедами?а действующие части конституционного государства-окупантами?да и ссылка на кавказ-центр...стыдно господа редакторы разносить по миру сепаратистские настроения,да и статья уголовщиной попахивает
avatar
2
А може ъх краще називати повстанцями? А росіян окупантами, як це й робить "Кавказ-центр"? А хіба армія може воювати зі своїм народом, якщо Дагестан і Чечня -- теж Російська Федерація? А може стидно має бути тим, хто воює зі своїм народом? А Бі-Бі-Сі для вас теж непідходяще джерело інофрмації? І чим, власне, "Кавказ-центр" гірше за "Ізвєстія" чи "Ехо Москви"? Так що бажаємо успіхів у викоріненні "уголовщини" у реальній російській політиці!
avatar