реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Виявляється, у Севастополі ще є український вуз!

Ректорат Університету банківської справи Національного банку України заявляє про захоплення Севастопольського підрозділу вузу.
Про це йдеться в заяві, оприлюдненій ректоратом вузу в п'ятницю, 16 травня.

У ньому зазначено, що 15 травня в Севастополі 30 озброєних військових заблокували приміщення інституту, а студентів і науково-педагогічних працівників вивели з навчального корпусу з вимогою негайно визнати директором інституту жінку, яка з'явилася тут з папером від колишнього російського адмірала, нині " губернатора" Севастополя.

«Університет банківської справи Національного банку України висловлює стурбованість щодо подій, які відбулися на території його структурного підрозділу - Севастопольського інституту банківської справи. Звертаємо увагу, що процедура призначення та звільнення попереднього керівника закладу регламентується чинним законодавством», - йдеться в заяві.

У ректораті також заявляють, що зазначений прецедент унеможливлює подальше функціонування навчального закладу, призводить до зриву навчального року та отримання дипломів випускниками інституту.

«У зв'язку з цим наполягаємо на негайному врегулюванні даного конфлікту в рамках правового поля і позитивного вирішення зазначених питань», - сказано в заяві.

Як пишуть севастопольські ЗМІ, зміна керівництва вузу пов'язана з тим, що попередній директор Севастопольського інституту банківської справи не поспішав переводити навчальний заклад під владу окупантів. Досі на будівлі інституту залишається український герб, українська символіка залишалася і в навчальних корпусах, а викладання тривало українською мовою, зауважує Радіо Свобода.
Укрінформ



Теги:університет банківської справи, російська окупація, севастополь, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar