реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Відомий московський священик перейшов до ПЦУ

Відомий московський священик, публіцист, радіоведучий Яків Кротов став кліриком Херсонської єпархії ПЦУ.
Про це священик написав у себе на Фейсбуці.

"Звертаю увагу, що період мого перебування в канонічній порожнечі, з відпускною грамотою і поза конкретною єпархією, закінчився. Я прийнятий в клір кафедрального собору Херсона владикою Никодимом, це Православна Церква України. Живу поки в дочки матері міст руських - ну, буває...", - зазначив він.

Яків Кротов був хрещений в 1974 році священиком Олександром Менєм. Перебував в Апостольській Православній Церкві. Коли в АПЦ дозволили єпископам одружуватися, перейшов до УАПЦ(о) під керівництво архиєпископа Ігоря (Ісіченка).

З 1997 року веде радіопрограму «З християнської точки зору» на «Радіо Свобода».

"Для Бога тисяча кілометрів як півверстви. Прийнято особисто, без парафії. Я хотів би подякувати владиці Ігорю (Ісіченку) за багаторічну архипастирську допомогу, увагу, поблажливість до моїх недоліків, і сподіваюся, що його доля і доля інших священиків, колишніх в нині ліквідованій Харківсько-Полтавської єпархії, визначиться на краще", - написав священнослужитель.

Священик також зауважив, що він має тісні зв'язки з херсонцями:

"З православними Херсона у мене дуже давній зв'язок: багато років я виступаю там по телебаченню з бесідами про віру разом з о. Іоаном Замараєвим, який там живе постійно".



Теги:пцу, Херсон, Яків Кротов, УАПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar