реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Відійшла головна хранителька фондів музею Коцюбинського

24 жовтня 2020 року музей М.Коцюбинського зазнав трагічної втрати. Цього дня на 68-му році життя відійшла у вічність добра і щира людина, головна зберігачка фондів музею Галина Петрівна Степанець. Про це музей- заповідник повідомив на своєму сайті.

Випускниця Ніжинського педагогічного інституту, вона понад 40 років свого життя віддала праці у Чернігівському літературно-меморіальному музеї заповіднику М.Коцюбинського. На її рахунку незліченна кількість екскурсій, наукових статей та виступів. Протягом десятиліть роботи у музеї Галина Петрівна упорядкувала та зберігала тисячі фондових експонатів, а ще вклала неоціненний внесок у публікацію десятків унікальних книг за фондовими матеріалами про М.Коцюбинського та епістолярною спадщиною знаних особистостей кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Віддана своїй професії, порядна і чесна, вона ніколи й нікому не відмовляла у допомозі. Її мудре слово підтримки і настанови завжди ставало в нагоді молодим і досвідченим колегам, науковцям, відвідувачам музею.

Колектив Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського глибоко сумує з приводу тяжкої втрати і висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійної.



Теги:епістолярія Ганни Барвінок, музей Коцюбинського, українська культура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar