реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Від злочинців грабіжників захист існує!? Фотозвіт

Тридцятиоднорічний Руслан тільки навесні цього року повернувся з місць позбавлення волі, де відбував покарання за раніше скоєні крадіжки. «Від’ївшись» трохи на батьківських харчах, та вдосталь нагулявшись на волі, знов узявся за старе — став заробляти собі на хліб насущний крадіжками. А щоб батьки не заважали займатися улюбленою справою, пішов жити на квартиру.
Спочатку Руслан, «для проби», взявся за більш доступний варіант - крав із загальних коридорів багатоповерхівок та балконів перших поверхів шляхом виламування дверей. Потім перекваліфікувався на «домушника» приватного сектору, де проникав до будинків також шляхом злому дверей. І, нарешті, здобувши впевненість від безкарності своїх вчинків, наважився на квартирні крадіжки з квартир у багатоповерхівках.
Так у Чернігові з’явився та почав діяти серійний квартирний злодій.
Всі здобуті речі молодик збував на ринках Чернігова, а на виручені гроші безбідно жив.
Затримали його лише тоді, коли додому несподівано повернувся господар квартири, куди заліз непроханий гість та й то за допомогою громадського помічника міліції, який в потрібний час опинився в потрібному місці. Оперативникам карного розшуку міста Чернігова залишилось лише перекрити ймовірні шляхи відходу злодія, а після, затримавши, супроводити його до міськвідділу.
Але у молодика, який заліз до пенсіонера, правоохоронці вилучили лише те, що він щойно вкрав у пенсіонера, 1600 грн. та дві «мобілки». Решта ж здобичі безслідно «розчинилася» на ринках обласного центру. Виходить, що користі від спійманого крадія для його жертв ніякої. Хоча одним з головних пріоритетів роботи міліції є відшкодування потерпілому збитків, завданих зловмисником. А все це тому, що жодне з обкрадених помешкань не було обладнане необхідними засобами захисту.
Про «броньовані» китайські двері, які з легкістю відкриваються консервним ножем, вже не раз писала преса. Інші запираючі пристрої та хитромудрі замки, за висновками експертів — «від чесних людей». Кваліфікований злодій-домушник відкриє будь-який замок за дві-три хвилини. Справа лише в часі. То чи є порятунок від квартирних крадіїв?
Зараз все більше й більше людей, і не тільки заможних, але й середнього достатку звертаються по допомогу до Державної служби охорони. Обладнання ваших пенатів сигналізацією обійдеться набагато дешевше ніж втрачене від візиту злодія, а щомісячна плата за обслуговування — не більша ніж ми витрачаємо на стільниковий зв’язок, плату за кабельне телебачення чи інтернет-послуги. Від 50 грн. на місяць.
Але від нещастя ніхто не застрахований, і в таку квартиру може залізти злодій. Тоді на місце спрацювання сигналізації через 2-4 хвилини прибуде озброєний наряд ДСО. Навряд чи злодій навіть найвправніший, зможе за цей час знайти та винести з помешкання якісь коштовні речі. І, насамкінець, якщо навіть таке і станеться — ВДСО гарантує відшкодування збитків у повному обсязі. То ж думайте, громадяни, і вибирайте чи постійно тривожитися за своє майно під час довгих і не тільки відлучок з дому, чи зняти з себе зайві клопоти і зосередитися на чомусь більш важливому.

Для тих, хто зацікавився, повідомляємо:
Державна служба охорони за допомогою засобів охоронної та пожежної сигналізації забезпечує централізовану охорону квартир громадян від несанкціонованого доступу. Якісне обслуговування замовника досягається за рахунок сучасної апаратури охоронної сигналізації з 99,9% коефіцієнтом надійності.
На сьогодні захист свого майна по Україні нам довірили майже 100 тисяч сімей українців та іноземних громадян і щороку їх кількість зростає на 10-20 тисяч.
Комплекс послуг включає:
- консультації з питань вибору систем безпеки;
- монтаж і сервісне обслуговування технічних засобів безпеки та пожежної сигналізації;
- централізоване спостереження за станом охоронно-пожежної сигналізації;
- повідомлення клієнта про спрацювання технічних засобів охорони;
- мобільне озброєне реагування на спрацювання систем сигналізації.
Замовити послуги охорони можна, зателефонувавши на інформаційну лінію УДСО при УМВС України в Чернігівській області за номером 8-050-4655949, або звернувшись до найближчого підрозділу ДСО при УМВС України в Чернігівській області. Послуги надаються фізичним особам з майновою відповідальністю.
За Вашим зверненням фахівці технічної служби ДСО, проаналізувавши всі чинники, що так чи інакше впливають на безпеку, визначать оптимальний кількісний та якісний перелік охоронного обладнання та встановлять його у Вашому помешканні. Монтаж, наладка та підключення до пульта централізованого спостереження здійснюються протягом 1-3 діб залежно від обраного типу обладнання.
Охорона забезпечується шляхом пультового спостереження за станом засобів охоронно-пожежної сигналізації, встановлених у Вашій квартирі. Технічне оснащення підрозділів УДСО дає змогу забезпечувати надійну охорону, як за допомогою телефонної лінії, так і з використанням стільникового зв'язку.
У разі надходження тривожного сигналу на пульт централізованого спостереження оператор повідомляє про це власника квартири (на вимогу) та, якщо це передбачено договором, скеровує до об'єкта охорони найближчу із груп затримання, які чергують у цій зоні. Групи затримання Державної служби охорони, як правило, складаються із трьох озброєних співробітників міліції (у деяких випадках їх посилюють кінологом зі службовим собакою) та оснащуються сучасними спецавтомобілями. Отримавши від диспетчера ввідну інформацію, група затримання найкоротшим шляхом прямує за вказаною адресою (зазвичай це займає кілька хвилин). Після прибуття члени групи затримання здійснюють оперативно-пошукові заходи щодо з'ясування причин надходження тривожного повідомлення, забезпечують виявлення, переслідування та затримання злочинців. Результати виїзду повідомляються до чергової частини ЦОУ та власникові квартири.
У разі порушення цілісності квартири забезпечується її фізична охорона до прибуття власника.

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області
30.09.2009 р









Коментарі (0)
avatar