реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Від нас вийшли і нас не визнають...

Польська автокефальна православна церква на своєму соборі проголосувала за визнання української автокефалії, але - не хоче визнавати саме цих українців, які її проголосили. Тобто - і нашим, і вашим, по-єзуїтськи: на відміну від Москви, визнають автокефалію, але на радість Москви не визнають сьогоднішню ПЦУ.
Нічого дивного: ця мала церква годується від росіян, а її предстоятель, як довели історики, має кагебістське псевдо Юрек.

Це церква, яка забула свою історію - вони визнана Вселенським патріархом 1924 року виключно завдяки належності її у давні часи до Київської митрополії. У Томосі Вселенського патріарха Григорія VII мовилось: «… Перше відокремлення від Нашого Престолу Київської Митрополії і православних митрополій Литви та Польщі, залежних від неї, а також прилучення їх до Святої Московської Церкви настало не за приписами канонічних правил…». Від нас відійшли, але нас не визнають... Ото клопоти!

Я ж пригадую, як відвідував у Варшаві старенького митрополита Василя і у приймальні здивовано показав главі ПАЦ портрет їх митрополита Дінисія (Валединського), який якраз і визнавав українську автокефалію. А митрополит Василь сказав, що щодня молиться за владику Філарета - тоді предстоятеля УПЦ Київського патріархату.

...Сьогодні ж ПАЦ в основному наповнена білорусами, а не українцями. Плюс давня кагебістсська залежність. Нічого нового, проживем без польського визнання.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:українська автокефалія, митрополит Діонисій Валединський, ПАЦ, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar