реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вибори у Дніпровському: враження очевидця

Перше, що кинулося в очі поблизу виборчої дільниці у Дніпровському, це компанія кремезних чоловіків біля Будинку культури. Пригледівшись, я впізнав депутатів Чернігівської районної ради Віктора Кулагу та Олександра Вінниченка, які під час парламентських виборів прославилися тим, що роздавали пайки з борошном та олією від члена фракції регіоналів (а для окозамилювання виборців - самовисуванця) В.Атрошенка. Третій був юристом, хоча на дільниці він представився кореспондентом газети «Дитинець», четвертий молодик автору невідомий.

Передвиборча пора в Дніпровському була незвичайною. Незважаючи на діяльність в районі осередків ряду політичних партій, серед кандидатів на селищного голову одні самовисуванці, жодного кандидата від регіоналів чи "Батьківщини". Зрозуміло, грається стара карта – самовисуванця від ПР.

Перипетії передвиборчої компанії відзначилися великою напругою: депутата - регіонала Атрошенка під час приїзду у село не пускали до клубу, його кандидату на селищного голову «самовисуванцю» Олександру Новику порізали старенькі колеса на автомобілі, а по селу пустили чутки, що це зробили представники Партії Регіонів. Та як стало відомо з поінформованих джерел, до адміністрації на уклін їздили і Любченко, і Новик. Та під час візиту самих представників влади агітували вони за Любченко.

Отже, вимальовується стара класична схема ПР6 один начебто провладний кандидат, інший – самовисуванець. Пройшов рік, а у штабу Атрошенка ті самі технології, можливо, ми, електорат, не помінялись і будемо купуватись на ту саму монету. Мойсей водив іудеїв по пустелі сорок років, напевно і нам потрібна зміна цілого покоління, щоб порозумнішати. Підтвердження моєї гіпотези я побачив у вестибюлі клубу, де висіли програми тільки кандидатів Новика та Любченко.

У Повидові мене зустріли непривітно. Зайшовши на дільницю, я опинився в об’єктивах зразу двох камер: Старикова Романа – юриста команди Атрошенка на минулих виборах, який тепер чомусь виявився журналістом, та дівчини з бейджиком від «Дитинця». Але трохи заспокоївшись від галасу, голова комісії визнав, що неправильно, коли відсутні на дільниці анкети деяких кандидатів. Наявними були програми знову ж таки Новика, Любченко, і, як не дивно, висіла програма Олександра Таранька. А де ж програми Носенок Наталії – колишньої сільської голови від "Батьківщини" та поштарки Шатирко Алли?! Програму Шатирко потім прикріпили на обох дільницях, а програму Носенок я так і не зустрів.

Будучи не перший раз у Дніпровському, мене здивувало те, що члени партії ВО "Батьківщина" були у різних таборах. На питання як так сталось, вони відповіли, що районному керівництву ВО "Батьківщина" не до них. Невже?

От і підтверджується робота районного депутата Дуденка Анатолія, який є головою районної організації ВО "Батьківщина" та перебуває у одній фрації “За Чернігівщину” Чернігівської райради із псевдоопозиціонерами від Атрошенка: Місюрою, Кулагою, Вінниченком, Артюхом, а керівником фракції є Олександр Чаус (досить недавно представлявся у с. Красне помічником нардепа Атрошенка), який сьогодні перебував на виборчій дільниці в с. Серединка, де також є місцева організація ВО "Батьківщина", але немає кандидата на селищного голову. Невже пан Дуденко здав депутату - регіоналу Атрошенку Чернігівський район? А ми на Майдан до Києва. По хатах треба іти, по дворах, інакше терпіти нам ще багато років нинішню владу!

Щиро ваш Володимир Сидорович.








Теги:Владислав Атрошенко, Батьківщина, Дніпровське, Чернігівський район, довибори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar