реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вибори будуть пропорційними і з відкритими списками?

Власне, це було одним з головних пунктів коаліційної угоди більшості у Верховній Раді та однією з передвиборних обіцянок Петра Порошенка. Сьогодні Верховна Рада прийняла таке рішення - але лише у прешому читанні. Що дійде живим до остаточного варіанту виборчого закону - нікому невідомо.

Проте проект закону N3112-1 “Виборчий кодекс України” має на меті запровадження єдиної уніфікованої правової основи для підготовки і проведення виборів в Україні, в тому числі – нову виборчу систему з відкритими партійними регіональними списками, за якої громадяни будуть обирати не тільки партію, але й політика із запропонованого нею списку кандидатів по кожному регіону держави.

З чернігівських депутатів "за" проголосували Олександр Кодола, Валерій Давиденко, Анна Романова, Василь Амельченко, а ось Олег Дмитренко, який на виборах виступав за відкриті списки - утримався. Також утримався корюківчанин Анатолій Євлахов. Олег Купрієнко був відсутній, а Сергій Березенко, Валерій Дубіль та Максим Микитась чомусь не голосували. Мо в буфеті обговорювали проблему незалежності Каталонії чи нові "прибамбаси" до "джипів" і "лексусів"...



Теги:виборчий закон, відкриті списки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Партійна безвідповідальність, продажність, некомпетентність дискредитувала пропорційну систему. Ніякі відкриті списки не допоможуть, адже їх формує парткерівництво( а насправді фінансові спонсори).
Мажоритарний же депутат напряму залежний від виборця округу. Що треба б поліпшити, так це обов'язок партійності мажоритарника. Може тоді з'являться справжні партії.
Крім того, має бути двопалатний законодавчий орган. Але це за нового адмінустрою.
avatar