реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Верховний Суд сказав про мільйон боргу

Верховний Суд України підтвердив правомірність вимог прокуратури області в цивільній справі щодо стягнення боргу в сумі 1 млн грн

Верховним Судом України поставлено крапку в цивільній справі за позовом прокуратури області в інтересах державного банку ПАТ «Укрексімбанк» про звернення стягнення на предмет іпотеки за кредитним договором.

Місцевий суд Чернігова, враховуючи положення законодавства та наявну у позичальника заборгованість за кредитом у розмірі понад 1 млн грн, задовольнив вимоги прокурора в повному обсязі.

Проте суди вищих інстанцій, незважаючи на судову практику розгляду справ вказаної категорії, пославшись на мораторій задоволення вимог кредиторів, з такими доводами не погодились і рішення суду першої інстанції скасували.

Дотримуючись принципової правової позиції прокуратурою області підготовлено заяву про перегляд незаконних судових рішень Верховним Судом України.
Як наслідок, оскаржувані рішення судів апеляційної та касаційної інстанції скасовано, а рішення суду першої інстанції про задоволення позову прокурора залишено в силі.

Довідково:
За правовою позицією Верховного Суду України мораторій є відстроченням, а не звільненням від виконання зобов’язання та ніяким чином не передбачає втрату кредитором права на звернення стягнення на предмет іпотеки (застави) в разі невиконання боржником зобов’язань за договором.



Теги:кредити, Імексбанк, Верховний суд, Борг


Читайте також



Коментарі (0)
avatar