реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Верховний суд продовжив перетягування каната між Брижинським і Ломако

Верховний Суд України відправив на новий розгляд справу про бюджет Чернігова. Таке рішення ухвалили 29 лютого. З резолютивної частини зрозуміло, що Верховний Суд частково задовольнив касаційну скаргу Чернігівської міськради, скасував рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 22 червня 2022 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 17 жовтня 2023 року, а справу направив на новий розгляд

"Як відомо, Чернігівський окружний адміністративний суд та Шостий адміністративний апеляційний суд Києва в 2023 році за позовом начальника міської військової адміністрації Брижинського ухвалили «унікальні» за своїм характером рішення, якими передали повноваження затверджувати бюджет та зміни до нього від діючої обраної чернігівцями міської ради одному призначеному з Києва чиновнику. Є підстави вважати, що суди ухвалювали ці рішення в умовах політичного тиску, бо дуже поспішали та слухали справу в закритому режимі, без публічності та заслуховування сторін", — написав виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломако.

Він подав це рішення як перемогу місцевого самоврядування. Проте, на думку економічного оглядача "Сіверщини" Сергія Соломахи, це є просто затягування процесу.

Колаж Суспільне/Новини



Теги:Брижинський, Сергій Соломаха, Чернігівська міська рада, Ломако


Читайте також



Коментарі (0)
avatar