реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

"Вена" проводить атаку. За наші кишені

Газета "Сіверщина" готує добірку матеріалів про скандал навколо гіпермаркета "Вена", який ініціював звинувачення в корупції головного санітарного лікаря Миколу Донця. Зараз подаємо уривки з одного матеріалу, що готується до друку.

Виявляється, це вже друга спроба великих інвесторів зайти на ринок Чернігові з меншими цінами. Першим у Чернігів не пустили «Караван».

Подане нижче інтерв’ю з депутатом Чернігівської міської ради минулого скликання Юрієм Солончуком розказує про ті події , які направили історію Чернігова в іншому напрямку.

- Юрію, ви пригадуєте ту історію з "Караваном"? Коли це було і як відбувалося? Адже це ж шалені інвестиції для розвитку нашого міста.

- Це був початок нашої депутатської роботи. І моя перша спроба зробити для міста щось серйозне й значиме.
Зустрівся з господарями торгівельних центрів "Караван", яких на той момент цікавило розширення мережі. Але вони не дуже дивилися у бік Чернігова.
Я їх умовив зробити маркетинг. Вони відправили команду, вивчили ринок і сказали, що готові розглядати інвестиційний проект у Чернігові.

- Яке було підводне каміння?
- Проблема почалася з того, що "Караван", крім розважального центру, є оператором двох позицій: будматеріалів і харчових продуктів. Їх входження у Чернігів створювало серйозну конкуренцію на ринку будматеріалів і продуктів.
І ще тоді ціни на будівельні матеріали у них відрізнялися від середніх у Чернігові десь на 20%. Були нижчими. «Караван» був зацікавлений і торгівельно-розважальний центр побудувати для чернігівчан, і торгувати будматеріалами і продовольчими товарами.

Були проведені передпроектні роботи. Виготовили стенди, виставили у міській раді. Але одразу почалась дуже активна робота проти цього проекту.

- Хто проводив цю роботу?
- В основному займалися представники "Вени".

- Через депутатів чи як?
- Звичайно, через депутатів. У нашому скликанні були депутати від "Вени": Бережний, Сєхін і так далі. Загалом, була група депутатів, яка захищала інтереси свого бізнесу, не думаючи, скільки цей проект може принести Чернігову.

Наприклад, усі знають, що таке "Термінал" у Броварах, наскільки він підняв містечко. Тим же міг стати і "Караван" для нашого міста. Проект був однозначно цікавим та перспективним для Чернігова і для Масанів, бо в такому разі розвиток мікрорайону пішов би зовсім інакше.

Я потерпів фіаско, бо продавити величезний супротив було неможливо, дуже серйозно захищали свої інтереси.
Бесіду вів Віктор СЕНЬКО




Теги:монополія, Скандал, Чернігів, вена, конкуренція, М.Донець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar