реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Вчителі Городні знову перекривали трасу

Як розповів один з організаторів акції перекриття траси в Городні, голова місцевої вільної профспілки освіти Конфедерації вільних профспілок України Володимир Лепень, це вже третя подібна акція вчителів

- Наша вимога одна - повністю розрахуватися із заборгованістю по виплаті заробітної плати і надалі виплачувати заробітну плату в повному обсязі в строки, передбачені районною колективною угодою між профспілками та відділом освіти Городнянської райдержадміністрації, – заявив він у соціальних мережах. – Перекриттям дороги освітяни намагалися привернути увагу влади та громадськості до порушення їхніх трудових прав.

До Городнянської районної гімназії негайно прибув начальник департаменту облдержадміністрації Микола Конопацький разом з начальником районного відділу освіти Юрієм Гриценком. Вони пояснювали, як влада намагається врегулювати проблему заборгованості по зарплаті. Посилаючись на обіцянки заступника міністра освіти та представників міністерства фінансів, Микола Конопацький зазначив, що до області днями має надійти близько 80 мільйонів гривень дотації з держбюджету для погашення боргів перед вчителями. Нібито такий документ перебуває на розгляді уряду і щойно його завізують, гроші вже за добу виплатять.

Як зауважив Юрій Гриценко, аби розрахуватися з освітянами району за жовтень не вистачає 1 мільйона 200 тисяч гривень, а до кінця року – 4 мільйони 600 тисяч. Станом на сьогодні заробітну плату вчителі одержали лише за першу половину жовтня.

Городнянські вчителі готові продовжувати акції протесту, доки чиновники не навчаться вчасно платити їм зарплату.

Фото Володимира ЛЕПЕНЯ



Теги:перекриття траси, Вільна профспілка, городня, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar