реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вбивство Окуєвої: російські терористи гуляють по Україні

Поліція розцінює як замовне вбивство добровольця АТО Аміни Окуєвої, яке сталося поблизу залізничної станції Глеваха на Київщині напередодні. Про це повідомив речник ГУ НП у Київській області Микола Жукович в ефірі "112 Україна", передає УНН.

"Зараз можу сказати, що відкрито вже кримінальне провадження, зареєстровано в ЄРДР за ст. 115 ККУ, це навмисне вбивство, п.11 - розцінюється як замовне вбивство і триває робота слідчо-оперативної групи", - повідомив він.

З його слів, наразі на місці події повторно розпочала роботу слідчо-оперативна група і експерти.
"Ми розпочинаємо огляд місця події при денному світлі. Операція по "Сирені" ще в Київській області триває і ми зупиняємо транспортні засоби в пошуках злочинців, які могли зробити цей розстріл", - додав М.Жукович.

Він зазначив також, що оперативники опитують можливих свідків.
На запитання про кількість підозрюваних у вчиненні злочину, адже місцеві жителі кажуть про двох ймовірно причетних невідомих, М.Жукович відповів: "Ми інформацію місцевих жителів беремо до уваги, залучаємо всю отриману інформацію до матеріалів кримінального провадження і ми проводимо розслідування, але не розголошуємо кількість людей і поки з якої зброї там стріляли, бо поки ще встановлюємо".

При цьому він ухилився від відповіді, чи пов'язують вбивство Аміни Окуєвої і поранення ще одного добровольця АТО Адама Осмаєва із замахом на них, який стався влітку. "Поки що тривають слідчо-оперативні заходи, ми не можемо розголошувати", - зауважив він, відповідаючи на відповідне запитання.

Нагадаємо, 30 жовтня близько 20:00 невідомі особи із кущів на автодорозі поблизу залізничної станції Глеваха Васильківського району розстріляли автомобіль. Було вбито Аміну Окуєву і поранено у ногу Адама Осмаєва, очільника міжнародного миротворчого батальйону ім. Джохара Дудаєва, який долучився до АТО.

Для кожного патріота України Аміна Окуєва стала рідною сестрою. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України О.Турчинов у своєму коментарі.

“Росія, продовжуючи агресію на сході України, розгорнула терор в глибокому тилу, знищуючи мужніх захисників нашої країни”, - сказав О. Турчинов, наголосивши, що вбивство Аміни Окуєвої - це виклик країні, на який повинна бути “жорстка і адекватна відповідь”.

“Сьогодні ми втратили Аміну Окуєву, яка стала справжнім героєм чеченського і українського народу. Для кожного патріота України вона стала рідною сестрою. І ворог повинен відповісти за вбивство нашої сестри”, - сказав Секретар РНБО.



Теги:Олександр Турчинов, російсько - українська війна, вбивство Окуєвої


Читайте також



Коментарі (0)
avatar