реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Вбити бабушку"

"Вбити бабушку", або продовження мораторію, який можна не продовжувати (до роздумів).

Можна не приймати піар-закон щодо продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, адже він за діючим законодавством припиняє свою дію лише з введенням в дію закону "Про ринок (обіг) землі" (проекту якого не існує).

Короткі підсумки:

- 1 млн. власників паїв, які не дожили до можливості розпорядження своєю власністю;
- 2 млн. гектарів невитребуваних паїв;
- земельне рабство власників паїв перед орендарями;
- люди старшого віку, що отримують мінімальні гроші - щоб вижити, замість реальних грошей (отримуючи справедливу ціну за свою власність могли б витратити їх на лікування чи ліки й прожити довше, а ми вбиваємо людей старшого віку, не дозволяючи їм використати СВОЇ гроші);
і... міфи щодо "скупки іноземцями землі" або ж агрохолдингами, адже відповідальний інвестор, що викупить землю буде працювати щоб земля приносила прибуток (нагадую, що у нас в країні війна й інвестора потрібно ще переконати), а агрохолдинги перші хто підтримує мораторій та прагне жити у світі "вічної оренди", адже це мільйони гривень для викупу тисяч гектарів, що зараз знаходяться в обробітку.

За логікою заборони емфітевзису (це - ЮВТ) - потрібно також заборонити договори довічного утримання, договори дарування і весь розділ ЦКУ про спадкове право (саме користуючись такими інструментами зараз здійснюється прихована купівля-продаж паїв у бідних селян), що видається безглуздим.

Потрібно обговорювати інструменти обігу землі, а не "вбивати бабушку"!

Думаємо разом.
...а от те що піарщики не побачили, так це відміна мораторію на зміну цільового призначення земельних ділянок рекреаційного призначення, що вже з квітня не діє. Тут вже Держгеокадастр може розгулятися! Чекайте, бо вони вже йдуть до Вас!

Павло КИШКАР,
народний депутат України, заступник голови Народного Руху



Теги:мораторій на землю, ЮВТ, Народний Рух, Павло Кишкар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar