реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Василь Гацько: «Ми – люди без даху!»

Коротке інтерв’ю лідера «Демократичного альянсу» Василя Гацька журналісту Василю Чепурному.

В. Ч. -- У вас якась «неправильна партія»: у вас і «криші» у владі наче нема… Навіть опозиціонери «кришуються» то групою Фірташа, то групою Льовочкіна – а Вас хто «кришує»?

В.Г. -- (Сміється). Мені здається, що ми в певному сенсі – люди без даху. По-російськи «безбашенные». Українською, приблизно – шалені.

В.Ч. -- Як ви штурмуєте Межигір’я, то ясно, що шалені. Але яка все ж ваша філософія політичної боротьби?
В.Г.-- Насправді ми правоцентристи, відносимо себе до політичної родини європейської, яка об’єднує християнських демократів і консерваторів.

В.Ч. -- Але, здається, Ви десь із донецьких країв?
В.Г. -- Так, я з Луганської області. І я сьогодні почув, що тут у вас валом – луганські. Мабуть, донецькі закінчилися і довелося направляти луганських. Іноді соромно, звичайно…
Наші цінності – це цінності християнських демократів. Але на жаль, в Україні нема дискусій ні про рішення, ні, тим паче, про цінності. Це вада української політики. Я не ідеалізую ситуацію в Європі але все ж там інакше. Я дивився дебати у європейському парламенті – там є змагання інтелектуального продукту, хоч і не без популізму. В Україні це просто викорінено. Нема дискусії між партіями, нема інтелектуальних дискусій.

В.Ч. -- Можна сказати, що Вас не влаштовують існуючі партії тим, що не пропонують плану дій, дорожньої карти. «Поганий Янукович» -- мені, виборцю, цього ще мало для голосування «за». А далі що?
В.Г.-- Я вважаю, що недостатньо в політиці бути тільки опозиціонером, щоб тебе обирали. Недостатньо бути просто гарною і порядною людиною. Завдання партії – давати альтернативні рішення. Тоді країна буде в динаміці. Беремо конкретну проблему – сміття: це екологічні ризики. Як пропонують політики вирішувати? А давайте поставимо сміттєспалювальний завод! Але ж це рішення позавчорашнього дня! У світі відходи – це прибутковий бізнес. Але не у нас. Тож ми хочемо конкурувати інноваційними рішеннями.

В.Ч. -- Ви себе вважаєте ідеалістами?
В.Г. -- (Відкашлюється)

В.Ч. -- У країні дикого, олігархічного капіталізму ви хочете побудувати народний капіталізм з елементами соціалізму. Ви говорите про місто, наближене до людини, а люди живуть не в тих координатах.
В.Г. -- Це реальна проблема, що люди живуть у замкненому просторі, це правда. Власне помешкання, родина, робота – і там не так погано. Але є загроза бути побитим, зґвалтованим…

В.Ч. -- Ну, це десь, з кимось, не зі мною. Коли «воронки» приїздили у 37-у, то сусіди раділи, що не до них. …Тобто ви – ідеалісти.
В.Г. -- (Сміється). Проблема відповідальності -- у нас навіть об’єднання співвласників багатоквартирних будинків у легітимний спосіб створити неможливо. Адже закон забороняє доступ до бази даних співвласників, а за іншим законом їх треба всіх повідомити про створення ОСББ рекомендованим листом. Так само з утворенням територіальних громад – вони безправні. На кожному рівні треба виборювати свої права. В цьому плані ми ідеалісти, як і всі християнські демократи.

Довідка.
Партія «Демократичний альянс» створила останнім часом 30 територіальних громад. Після зустрічі голови партії Василя Гацька з головою чернігівської «Просвіти» Василем Чепурним відбудеться спроба створення територіальної громади в одному з сіл Прилуцького району. Також досягнуто домовленості про співпрацю між партією «Демократичний альянс» і чернігівським обласним товариством «Просвіта» імені Т.Шевченка.




Теги:Василь Чепурний, олігархи, Демократичний Альянс, Просвіта, Василь Гацько


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Пане Василь, занадто односторонньо викладене дане інтерв'ю з цими грантожорами.
avatar
2
Гранти -- це чисті інвестиції в Україну. Чого їх боятися? Головне -- ЩО робиться на ті гранти.
avatar