реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Ванна — для здоров'я і краси

Хто не любить поніжитись у ванні? Любителів такого відпочинку чимало. Але все одно догляду за шкірою всього тіла ми, як правило, приділяємо менше уваги, ніж догляду за шкірою обличчя. Згадуємо про це тільки тоді, коли стає тепло і ми знімаємо з себе зимовий одяг. Такий підхід — велика помилка багатьох. Необхідно зрозуміти, що систематичний догляд за собою протягом усього року дозволить залишатися красивими і здоровими.

Почати кардинальні зміни у своєму ставленні до власного тіла можна з водних процедур.

Температура води під душем не повинна перевищувати 39 градусів С, а час перебування під теплим струменем — 20 хвилин. Якщо стояти під водяним потоком довше — змиється захисний ліпідний шар шкіри. Один раз на тиждень потрібно робити відлущування мертвих часток шкіри. Для цього використовуйте пілінг для тіла, який містить більші зернятка, ніж пілінг для обличчя, і діє різкіше й активніше. Така процедура допоможе видалити відмерлі клітини епідермісу, завдяки чому шкіра стає більш гладенькою і набуває здорового відтінку.

Що використовувати для пілінгу? Мжна використовувати готові засоби, а можна приготувати їх у домашніх умовах. Наприклад, за таким рецептом: 1 ст. ложку вівсяних пластівців і 1 ст. ложку пшеничних висівок переміщуємо, подрібнюємо, додаємо гарячу воду, щоб утворилася густа кашка. Отриману суміш наносимо на шкіру, коли вона висохне, обережно знімаємо її, а рештки старанно змиваємо водою.

Навіть найкраща і найрозрекламованіша пігулка не зможе так швидко заспокоїти нерви і зняти втому, як звичайна тепленька ванна. Слід нагадати, що перед тим, як зануритися в неї, треба старанно помитися під душем. Температура води не повинна перевищувати 35-38 градусів С. Перебування у ванні не варто робити довшим, ніж 15 хвилин. Ніколи не занурюйтесь у воду, щойно поївши.

Усім відомо, що Клеопатра приймала ванни з молоком та ароматними оліями. Ми теж можемо потішити себе такою купіллю. А ось іще гарний рецепт: 300-500 г пшеничного борошна у полотняній торбинці підвішуємо до крана, пускаємо воду, кілька разів віджимаємо торбинку. Така ванна буде корисною для жирної чи схильної до появи прищів шкіри.

Щоб заспокоїти нерви і зняти напругу, можна зробити собі таке водяне ложе: вода не тепліше 17 градусів С, у неї додати 5-10 крапель олії, жасмину, ромашки, лаванди чи валеріани. Відпочивайте на здоров’я! Радить чернігівська обласна газета "Біла хата".




Теги:пілінг, ванна, лавандова олія, напруга, нерви, Біла хата, Клеопатра


Читайте також



Коментарі (0)
avatar