реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Валерій Куліч погрожує відставкою?

Новопризначений голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч має намір залишити посаду у разі, якщо партнери по парламентській коаліції будуть наполягати на квотному принципі призначення на посади заступників голови ОДА та керівників райдержадміністрацій своїх людей.

Про це ПіК повідомило джерело з оточення нового губернатора Чернігівщини.ПіК

Згідно цієї інформації, позиція Куліча та його команди полягає в тому, що рішення призначати на відповідні посади приймається виключно керівником ОДА.

За ловами джерела, це було однією з умов, коли Валерій Куліч погоджувався займати посаду голови чернігівської адміністрації.

Водночас, сьогодні, політичні сили, які представлені в коаліції, зокрема, «Народний фронт» та «Радикальна партія», наполягають на призначенні своїх людей на певні посади в Чернігівській області.

Додамо, що згідно інформації ПіК сьогодні Куліч перебуває в Києві, де намагаються узгодити це питання.

Як раніше повідомляв ПіК, за ствердженням чернігівські представники парламентської коаліції, команда Куліча – Атрошенка не виконує домовленостей з партнерами щодо розподілу керівних посад в Чернігівській області після призначення Куліча головою ОДА. Мова йде про заступників «губернатора» та про голів районних держадміністрацій. Не враховуються інтереси Народного Фронту, Радикальної партії та Батьківщини. Куліч розставляє на посади виключно своїх людей.

І правильно робить, бо квотний принцип уже наробив біди в управлінській системі, у тому числі в Чернігівській області. Коли, наприклад, за квотою Соцпартії і особистими дзвінками Мороза заступником голови ОДА Атрошенка було призначено соціаліста Тандуру...



Теги:Народний фронт, Радикальна партія, Чернігівська ОДА, Валерій Куліч, квотний принцип


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Можливо, і сам Валерій Куліч - це міжпартійний компроміс. Адже з громадськістю області не радилися.
Та й обирався він по мажоритарному округу(!) депутатом, а не головою ОДА. Це кричуще ігнорування волі виборців.
Квотному принципу призначення голів РДА альтернативою є підтримка кандидатур громадськістю у районах.

Щодо товаришів-соціалістів, то чим пояснити розклад у їх партії?
avatar