реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Валентину Ральченку - з роси і води!

Вітанням одному з найповажніших рухівців (але молодому душею - це точно!) розпочиналася обласна позачергова конференція Народного Руху в Чернігові. Валентину Ральченку цього дня виповнилося рівно 80 років.

Уродженець Березни, він здобув вищу освіту і більшу частину життя трудився на "Хімволокно", де був проектантом.

З перших днів утворення Народного Руху він в рядах НРУ, оскільки все життя не терпів радянсько- комуністичної брехні. Валентин Ральченко став першим скарбником Руху в Чернігові, відзначаюачись надзвичайною чесністю і пунктуальністю. До речі, деякі з його фінансових документів передані до обласного архіву і можуть стати предметом цікавого дослідження для істориків.

Валентин Ральченко балотувався до Верховної Ради, борючись із комуністичною номенклатурою.

Через хворобу дружини Жанни Іллівни, яку чернігівці пам'ятають як вчительку другої школи, мусив виїхати до Ізраїлю. Після смерті дружини повернувся на батьківщину.

Разом з дружиною вони виховали двох талановитих синів - Юрій і Борис стали висококласними спеціалістами відповідно у США та Канаді. На жаль, під час розпаду СРСР вони виявились незатребуваними в Україні, якою правили червоні директори та комуністи другого ешелону... Проте, і в далеких країнах сини Ральченка лишаються патріотами України.

Вітаємо, шановний Валентине Миколайовичу, зі славним ювілеєм, бажаємо міцного здоров'я та радості від дітей і внуків, від активності Руху та успіхів України!

Прес- служба обласної організації НРУ

На фото: орден Вячеслава Чорновола Валентину Ральченку вручає голова Народного Руху України Василь Куйбіда

Фото Сергія Чернякова



Теги:ювіляри, Валентин Ральченко, Чернігівський Рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar