реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Вахтанг Кіпіані відкрив читацький клуб "Просвіти"

Господньою молитвою, добрими побажаннями та окропленням святою водою благословив початок книжкового клубу чернігівської "Просвіти" настоятель кафедрального храму св.вмчц. Катерини о. Роман Кіник.

Я ж не втримався і пожартував, що його благословення особливо рясне, адже нещодавно отець Роман втретє став батьком...

Відкриваючи церемонію, хоча з огляду на майданні обставини, і церемонії особливої не було, я говорив про європейськість нашого кроку - адже Європа це не тільки правильні закони, підконтрольні керівники, професійна поліція, але й культура. Власне, в основі всієї європейської цивілізації лежить культура. Хіба у тій же Польщі ми не бачили на кожному році в центрі міст книгарні? А що в нас - бари, ресторани і магазини... Тож відкриття книжкового клубу "Просвіти" - насправді це також євромайдан. Приємно, що з цією думкою погодився і громадський активіст - євромайданівець Ігор Андрійченко.

Особливою родзинкою відкриття книжкового клубу стала презентація відомим журналістом Вахтангом Кіпіані видань сайту "Історична правда". Вахтанг розповів, зокрема, про пенсійну реформу у Грузії, коли виявилося, що пенсії мало кому потрібні, а в нас судді Конституційного Суду отримують стотисячні пенсії, а нардепи - у кілька десятків тисяч. Яка економіка це може витримати, не кажучи вже про справедливість?!

Добрі слова про відкриття книжкового закладу "Просвіти" говорила і очільниця обласного письменницького осередку Олена Конечна, яка, за її словами, ахнула, коли побачила оновлений зал "Просвіти", що тепер став книгарнею. А в планах - багато задумок. І не тільки про книги та навколо них. Заходьте!

До речі, першим покупцем став заступник головного лікаря обласної лікарні Микола Колос, що придбав "Записки українського самашедшого" Ліни Костенко, "Роксолану" Павла Загребельного та альбом "Книга мого роду".

Василь ЧЕПУРНИЙ
Більше дивіться тут: http://svoboda.fm/culture/literature/228368.html



Теги:чернігівська Просвіта, Вахтанг Кіпіані, НСПУ, книгарня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar