реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

В Україну повернуто реліквію князя Святослава Хороброго

11 травня в стінах Центру археології Києва на прес-конференції була продемонстрована тисячолітня реліквія України, повернута нещодавно з Росії. Печатка Святослава Хороброго - це єдиний вцілілий артефакт, який належав князю і тепер він на Батьківщині, завдяки АЗОВцям.

Учасниками прес-конференції стали Народний депутат України та перший командир полку АЗОВ Андрій Білецький, директор Центру археології Києва Інституту археології України Національної академії наук України Михайло Сагайдак, а також доктор історичних наук Олег Однороженко.

За словами учасників прес-конференції, реліквія була таємно вивезена у 80-х рр. минулого століття до Москви і зберігалась там у приватній колекції. Історію повернення печатки також поки що тримають у секреті, та обіцяють розкрити всі таємниці, як тільки прийде час. Під час прес-конференції усі присутні журналісти на власні очі побачили особисту річ князя Святослава Хороброго, на якій зображено праобраз сучасного герба України – тризубу.

За словами лідера Азовського руху та засновника АЗОВу Андрія Білецького, реліквія повернулася до України після понад 30-річного «полону в Москві» завдяки спецоперації, яка здійснювалася під його керівництвом.

Вже незабаром «полонену» печатку Святослава Хороброго збираються виставити на показ громадськості, а поки її історія лишається нерозкритою таємницею, відомою лише її рятівникам.



Теги:Інститут археології, АНдрій Білецький, Азов, українські реліквії, Святослав Хоробрий


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
невігластво і безкультурщина - ось вартість таких сенсацій. "Особиста" річ князя насправді являється пломбою, тобто відтиском на олові того періоду. Подібних речей відомо тисячі і тисячі, любий акт та правочин засвідчувався подібним - від надання шматка землі хлопу і до продажу вуликів дядьку
avatar
2
Ну, звичайно, анонім "миколо" є більшим знавцем арехеології, ніж директор Центру археології... http://day.kyiv.ua/uk....robrogo
avatar