реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В Україні закриття кордону з Бєларуссю не помітили

У п'ятницю, 2 липня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, заявив, що розпорядився повністю перекрити кордон з Україною, через нібито «величезну кількість зброї», яка надходить з України до Білорусі.

Однак у Міністерстві закордонних справ України це заперечили.

«Україна категорично відкидає закид Олександра Лукашенка про нібито постачання зброї з України. Ми ніколи не втручалися у внутрішні справи Білорусі. Не збираємося цього робити і в майбутньому. Очікуємо такої ж позиції від Мінська, щоб північний кордон залишався простором безпеки», — сказав речник МЗС Олег Ніколенко.

Ввечері 2 липня оперативні чергові Житомирського та Чернігівського прикордонних загонів отримали інформацію від білоруських органів охорони кордону, що з 20:00 вони перейшли на посилену охорону кордону.

Однак, кажуть у ДПСУ, таке посилення ㅡ це звична практика під час святкування різних визначних дат. А 3 липня як раз відзначають День незалежності Республіки Білорусь.

Окрім того, за даними прикордонників, минулої доби в Україну з Білорусі пропустили майже 2 тисячі людей, а у зворотному напрямку ㅡ понад 1,7 тисячі.

У ДПСУ зазначають, що ці показники навіть вищі за середньодобові за минулий місяць, що, ймовірно, пов’язано з вихідними.

«Сьогодні також спостерігається доволі ритмічний рух через пункти пропуску на цій ділянці. У пропускних операціях жодних ознак, які б свідчили про перекриття кордону, як це повідомляли ЗМІ з посиланням на Олександра Лукашенка, не спостерігається», ㅡ кажуть у прикордонній службі України



Теги:режим Лукашенка, Україна - Бєларусь, українсько- білоруський кордон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar