реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

В Україні картопля виродилась -- визнав міністр

Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк повідомив, що в Україні розпочато програму стовідсоткової заміни насіння картоплі у населення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у Вінниці під час наради з питань особливостей розвитку аграрного сектору та стратегії розвитку українського села.

«Сьогодні академія наук розпочала програму 100% заміни насіння картоплі у населення», - повідомив Присяжнюк. Міністр пояснив, що протягом 15-17 років в Україні цим питанням не займалися, і сорти картоплі виродилися.

«Якщо у зерновій групі ми говоримо про те, що вона другої репродукції, то картопля уже взагалі втратила сортність», - додав Присяжнюк.

Експрес online



Теги:картопля, сільське господарство, насіння


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
До уваги майбутніх кандидатів-мажоритарників та списочників всіх партій!
Пропоную щоразу перед виборами до Верховної Ради замість гречки та цукру роздавати по селах селянам одноосібникам посадочну картоплю елітної репродукції.
На продажі елітної картоплі селяни зароблять грошей стільки, що зможуть купити цукру та гречки значно більше, ніж Ви роздаєте їм сьогодні.
Якщо Ви це будете робити систематично перед виборами, то Ченігівщина набуде слави елітного картоплярства і буде продавати картоплю не лише в Єгипет, а й дядькові Сему на чіпси!
avatar
2
Е, ні! - відповім за них. Тоді вони розбагатіють і почнуть обирати поміж себе. Треба тримати у чорному тілі.
Чим теперішня система формування ВР відрізняється від часів УРСР? Зараз кнопкодави, а тоді були статисти-одобрямси, тобто нічим, Вважаю пряму систему виборів бутафорією.
avatar