реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

В Прилуках почався збір підписів за видалення пам’ятника В. Леніну

20 вересня, Чернігівська обласна організація ВО «Свобода» у м. Прилуки розпочала збір підписів під зверненням до міського голови із вимогою прибрати із території міста пам’ятник В. І. Лєніну. За один день було зібрано більше 500 підписів. Збір підписів проходить успішно, прилучани підтримали ініціативу.
- Комунізм, творцем якого виступив Володимир Ленін, - кривава ідеологія. Україна найбільше постраждала від тоталітарного комуністичного режиму та на законодавчому рівні засудила цей режим. - зазначив голова ВО «Свобода» Андрій Міщенко, - Із висновків Українського Інституту Національної пам'яті від. 01.07.2009 №01/454, вбачається, що «політичні репресії, масовий терор були невід'ємною складовою становлення комуністичного тоталітарного режиму з перших його днів. Масового характеру політичні репресії набули наприкінці 1917-поч.1920-х років- за керівництва В.Леніна, та наприкінці 1920-х — поч.1950 х років — під керівництвом Й.Сталіна. В.Ленін є головним ідеологом терору і несе головну провину за здійснення політичних репресій як головна особа у Жовтневому перевороті 1917 року. В.Ленін безпосередньо причетний до створення репресивних органів комуністичного режиму- «Надзвичайних комісій» (рос. «ЧК»). В.Ленін є натхненником та безпосереднім творцем терористичного комуністичного режиму, який у 1932–1933 роках здійснив масове вбивство голодом- геноцид українського народу.
На антилюдську ідеологію комунізму, наклалася ідеологія російського імперіалізму. У результаті жертвами комуністичних злочинів стали понад 20,5 мільйонів українців, яких заморили голодом, замордували у в'язницях, концентраційних таборах та психіатричних лікарнях, винищили під час Другої світової війни, які померли на засланні та у вимушеній еміграції…
Нагадаю, що на початку липня Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі ухвалила резолюцію якою прирівняла комуністичну ідеологію до нацизму і закликає до рішучого засудження на світовому рівні злочинів проти людства, скоєних тоталітарними режимами.

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»






Коментарі (0)
avatar