реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В Перевальську мерзнуть, в Алчевську моляться. Як «ЛНР» проводить опалювальний сезон

«Міністр будівництва та житлово-комунального господарства ЛНР» Олексій Русаков повідомляв, що 90% котелень «республіки» (182 з 200) вже повністю підготовлені до запуску і роботи в опалювальний сезон.

Незважаючи на ці заяви, ситуація з опаленням на тимчасово окупованих територіях залишає бажати кращого. За інформацією аналітичного відділу ГІ « Права Справа» в Красному Лучі досі не працює котельна по вул. Студентська, 6, яка опалює станцію «швидкої та медичної допомоги» і переливання крові, і жіночу консультацію.

Цей випадок не поодинокий. Така сама ситуація в окупованому Перевальському районі – об’єкти соціальної структури не підключилися вчасно до тепла, і чи увійдуть в опалювальний сезон взагалі – невідомо.

В окупованому Первомайську Луганської області не розпочався опалювальний сезон. На засіданні «Совета министров» самопроголошеної ЛНР О. Дробот доповідав про те, що Первомайськ значно відстає у підготовці теплового та котельного господарства до опалювального сезону. «У загальних рисах за основними територіям якщо відсоток 80-90% і більше,то відсоток готовності Первомайська на сьогоднішній день тривожний»,-зазначив доповідач.

В Алчевську проблему опалення вирішують взагалі оригінально – на сайті окупаційної адміністрації міста повідомлялося, що 20 листопада на площі Радянській відбувся молебень, під час якого алчевці благали, щоб опалювальний сезон пройшов сприятливо.

«Загальноміський молебень про благополуччя і добробут міста і його жителів в майбутній зимовий період відбувся з ініціативи благочинного Алчевського округу о. Олександра Устименко та за підтримки Глави Адміністрації міста Алчевська Наталії Пяткової.

За словами отця Олександра, напередодні зими незайве буде попросити допомоги і захисту Всевишнього від можливих катаклізмів, якими була «багата» зима минула. Учасники молебню відзначили, що вони були почуті Всевишнім»,- повідомляється на сайті.

Цікаво, чи докладають «чиновники» «ЛНР» ще якихось зусиль для того, щоб в місті було тепло взимку,чи все ж таки сподіваються на Бога?

До браку вугілля на котельних окупованої Луганщини привели «бізнес-розборки» «силовиків» з МГБ «ЛНР» та команди голови «республіки» Ігоря Плотницького. Вирішуючи болюче для себе питання, хто саме «підімне» під себе вугільну галузь регіону, «можновладці» забули про луганчан, яким доведеться зимувати в неопалюваних будинках.

Дмитро СНЄГИРЬОВ



Теги:Перевальськ, ЛНР, російсько-українська війна, Дмитро Снєгирьов, Алчевськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar