реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

В Острі відкрилась унікальна художня виставка

На початку червня 2015 року в Остерській гімназії розпочала свою роботу освітньо-мистецька платформа “ОСТЕР+”. Відтепер мешканці та гості Остра зможуть знайомитись із сучасним мистецтвом на постійній основі.

Першим учасником платформи став проект «Діячі України» клубу ілюстраторів Pictoric. «Діячі України» – це серія постерів, створених молодими українськими художниками та дизайнерами, що зображують видатних українців у нових, незвичних образах. Ініціатор платформи – громадський діяч Сергій Біденко.

Проект «Діячі України» вже широко відомий в Україні та закордоном. У травні 2015 року роботи виставлялись в Адміністрації Президента України та на V Книжковому Арсеналі. А 23 роботи були прийняті до бібліотеки Конгресу США.

Відвідати експозицію, яка розташувалась у холі Остерської гімназії, можна безкоштовно у будні дні з 9 до 15 години. В гімназії виставка перебуватиме близько місяця, після чого постери зручно розмістяться у навчальних приміщеннях.

Ініціатор платформи Сергій Біденко, який народився в Острі, обіцяє вже цього літа привезти до міста ще декілька цікавих фотоколекцій, а з осені – розвивати й інші освітньо-мистецькі формати.

“Остер може знову стати центром тяжіння цікавих подій та можливостей. Остер – це відомий бренд, який треба оновити та наповнити цікавим змістом. Ми будемо плюсувати до Остра цікаві формати, ініціативи. І в підсумку матимемо позитив для людей та міста в цілому”, – зазначив Сергій Біденко.

“Ми раді підтримати цікаву ініціативу та стати першим майданчиком для неї. Впевнена, що експозиції сподобаються як нашим учням, так і всім дорослим громадянам Остра” – підкреслила директор Остерської гімназії Ірина Миколаївна Куран.



Теги:проект Діячі України, сучасне мистецтво, виставки, остер


Читайте також



Коментарі (0)
avatar