реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

В окупованій Києво- Печерській Лаврі вперше молився священик Київського патріархату

11 березня вперше провів молитву за Україну служитель Української православної церкви Київського Патріархату отець Димитрій в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Відомо, що в Лаврі проводить служби тільки УПЦ Московського патріархату, яку часто викривали в прихильності країні-агресору, передають Патріоти України.

На Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник приїхали подивитися близько 200 волонтерів. Під час відвідування Успенського собору вони попросили січового священика отця Димитрія помолитися за Україну, українців і воїнів, які захищають її. Всі, включаючи служителя, сильно хвилювалися, оскільки цей момент можна назвати історичним.

У Києво- Печерській лаврі молилися за Патріарха Київського і всієї Руси- України Філарета, українське воїнство, захист від агресора.

Служба тривала трохи більше 15 хвилин, але в ході її проведення батькові Димитрію намагалися перешкодити двоє служителів УПЦ Московського патріархату, які вважають цей храм своїм. Хоча цей Заповідник належить народу України. Активісти у ввічливій формі попросили не заважати проведенню служби, після чого один з «власників» намагався забрати камеру у журналіста, який знімав те, що відбувається.



Теги:патріарх Філарет, Київський патріархат, Києво- Печерська лавра


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Отже i до синагоги можна ось так заходити та молитись за Украïну? Треба спробувати.
avatar