реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

В області запрацював поліцейський "омбудсмен"

Віднедавна в Чернігівській області з’явився поліцейський омбудсмен, який буде контролювати дотримання прав людини в діяльності поліції.

Звати омбудсмена – Панасюк Анна Олександрівна, їй 27 років. Народилася у місті Вишневе Київської області. У 2011 році закінчила Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». До приходу в поліцію працювала в одному з українських банків.

Працювала в патрульній поліції Києва із перших днів її заснування. Із серпня 2016-го обіймала посаду старшого інспектора відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції у місті Чернігові.

Коли ж Національна поліція України оголосила конкурс на заміщення посад уповноважених із питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, подала документи і пройшла відбір.

Анна розповіла, що навчання було дуже інтенсивним й нелегким. За місяць підготовки слухачі основну увагу приділяли дисципліні “Права людини” та вивчали резонансні справи, які громадяни виграли проти України в Європейському суді з прав людини. Основними обов’язками поліцейського омбудсмена є забезпечення контролю за дотриманням прав і свобод людини працівниками поліції.

Омбудсмени слідкують за тим, щоб фіксувались всі дії з людиною, яка є затриманою. Вони мають безперешкодний доступ до всіх приміщень, які є підконтрольними Нацполіції. Отримати інформацію про порушення прав людини можуть з будь-яких джерел. Це може бути звернення людини, інтернет ресурси, ЗМІ.

Якщо видно із зібраних документів, що порушення може підтвердитися, омбудсмени ініціюють службове розслідування. Також проводять комплексні перевірки підрозділів Нацполіції, з приводу того, як ведеться документація, котра реєструє людей до центру вторинної правової допомоги і медичних закладів.

Управління забезпечення людини є структурним підрозділом апарату Національної поліції України. Поліцейські омбудсмени підпорядковуються Голові Нацполіції. Про це повідомив сайт ГУ НПУ

Територіальне місцезнаходження Чернігівського поліцейського омбудсмена – Головне управління Національної поліції в Чернігівській області, що на проспекті Перемоги, 74, каб. 616. Зв’язатися з Анною Олександрівною можна за телефоном (0462)619-221. Електронна скринька: [email protected]



Теги:омбудсмен, права затриманих, Анна Панасюк, національна поліція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar