реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

В Новгороді-Сіверському міліція врятувала малюка

Завдяки злагодженій наполегливій роботі міліції, прикордонників, рятувальників і громадськості правоохоронці знайшли і врятували від переохолодження загубленого хлопчика.

Надвечір 7 травня до чергової частини Новгород-Сіверського райвідділу внутрішніх справ звернулися батьки малолітнього хлопчика (1 рік 11 місяців) і повідомили про його зникнення.

Багатодітна сім’я мешкає практично на околиці міста, того дня вони займалися по господарству, а хлопчик під наглядом 5-річної сестрички пішов гратися до сусідських дітей. Через деякий час дівчинка помітила, що братик пропав.

Батьки спочатку намагалися знайти сина самостійно, а коли пошуки не увінчалися успіхом, подзвонили в міліцію.

Як розповів в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області, генерал-майор міліції Олег Демченко, одразу по тривозі був піднятий особовий склад Новгород-Сіверського райвідділу міліції, на допомогу прибули міліціонери з Семенівки та Коропа, до пошуків підключилися прикордонники, рятувальники, працівники управління виконання покарань, громадськість. Керував пошуками начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області підполковник міліції В’ячеслав Пилипенко.

Під час подворових обходів маленька дівчинка розповіла правоохоронцям, що бачила хлопчика, який ішов за межі міста, тож пошуки були спрямовані саме в тому напрямку.

— Пошукові групи в складі 112 чоловік разом прочісували місцевість навколо міста, - розповідає Олег Демченко, - вони заглянули в кожен яр, лісопосадку, неабияк в цьому допомагали службові собаки. Розшук ускладнював складний рельєф місцевості, але міліціонери не відступали. Після нетривалого перепочинку о 4 ранку вони знову розпочали пошуки.

О 7:30 оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Віктор Кліпко, дільничний інспектор Дмитро Шелех, перший заступник Новгород-Сіверського РВ Максим Івченко та заступник начальника РВ з громадської безпеки Віталій Сузік знайшли зниклу дитину в рівчаку в самих колготах і футболці. У хлопчика було переохолодження, він відійшов від домівки майже на 1,5 кілометри.

Не втрачаючи дорогоцінного часу, міліціонери швидко занесли дитину у найближчу хату, де обігрівали малюка до приїзду медиків, а господиня відпоювала його гарячим молоком.

Працівники «швидкої допомоги» попередньо констатували у дитини гострий бронхіт і гіпотермію. Якби хлопчик пробув на відкритому повітрі ще деякий час, наслідки могли б були б фатальними.
Наразі малюк перебуває у лікарні.

СЗГ УМВС України
в Чернігівській області



Теги:УМВС в Чернігівській області, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar