реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

В Ізраїлі -- апартеїд проти української культури?

Олександр Деко -- чернігівець, дослідник життя і творчості Леоніда Глібова. Єврей, український письменник, що на старості років виїхав до Ізраїля. І ось зараз в "Українській літературній газеті" він опублікував висновок -- в Ізраїлі апартеїд проти української культури.
А сприяють йому, на думку Олександра Деко, очільники української письменницької Спілки Володимир Яворівський та його заступник, єврей Анатолій Крим:" У листі на ім’я В.Яворівського до «Секретаріату Спілки» я писав: «Як кваліфікувати дії Анатолія Крима, єврея, щодо української Спілки письменників Ізраїлю? Яничарство. Так, яничарство! Усе українство, а особливо українські письменники Ізраїлю, зазнають нещадної дискримінації від російських шовіністів. Але коли ще цьому сприяє єврейський манкурт з України, це стає нестерпним болем. Ми не дозволимо графоманам від літератури, які дісталися якоїсь ілюзорної влади, чинити глумління над українською культурою».

Олександр Деко пише:" Щоб читач хоч трішки зрозумів, яка прірва розділяє українську та російську культуру в Ізраїлі, наведу такий приклад. Зараз ізраїльське радіо РЕКА відзначає 20-річчя. І вперше офіційно опубліковано, що радіо РЕКА веде передачі на п’ятнадцяти мовах. Серед цих мов української немає. Нагадаємо, що з України до Ізраїлю переїхало півмільйона людей. Це не просто дискримінація української культури, це – апартеїд. Підкреслю – таку політику щодо української культури веде не Держава Ізраїль, а російська діаспора в Ізраїлі, яка веде себе, як держава в державі".
Детальніше читайте тут: Українська літературна газета



Теги:НСПУ, Олександр Деко, Ізраїль, В.Яворівський, апартеїд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar