реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Естонський фронт московського патріархату: зараховано поразку!

Естонія не продовжить дію посвідки на проживання очільнику Естонської митрополії РПЦ митрополиту Євгену (Валерію Решетнікову), оскільки він становить загрозу безпеці Естонії. Термін дії його чинної посвідки на проживання спливає 6 лютого, після чого він має залишити Естонію. Департамент поліції та прикордонної охорони вже надіслав Решетнікову відповідне рішення.

Хто ж він такий?

З відкритих джерел відомо, що ставленик Москви народився не в Естонії, а в Казахстані. Мав високу довіру КГБ, адже з 1995 до 2018 року очолював Московську духовну академію і семінарію - випадкові там не ходять. Входив також у склад комісії, яка вела приєднання РПЦЗ до МП - ця робота патронувалась особисто Путіним і йшла під неусипним чекістським наглядом.

З 2018 року керує філією РПЦ в Естонії. Залишається громадянином Росії.
Представники Міністерства внутрішніх справ Естонії неодноразово проводили бесіди з Решетніковим і пояснили йому, що слід припинити виправдовувати військові дії росії й кремлівського режиму в публічній діяльності. Всупереч зробленим раніше попередженням, Решетніков не змінив риторику, яка не відповідає цінностям і невідповідна для правового поля Естонії. Тому Решетнікова визнано особою, яка становить загрозу безпеці держави.

Довідково.
Як каже Вікіпедія, московська церква в Естонії має 38 приходів, а головний храм посвячений, звісно, Алєксандру Нєвському - штучно вигаданому святому, що помер, обпившись кумису...
Натомість в Естонії діє канонічна церква, підпорядкована Вселенському патріарху. Вона має 60 парафій і очолює її митрополит Стефан

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Естонія, широка війна, Василь Чепурний, РПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar