реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

В Чернігові презентуватимуть книгу «Повернення в Царгород»

Про тисячолітній досвід суспільно-політичних стосунків, культурних та релігійних взаємовпливів України та Сходу йтиметься під час презентації книги «Повернення в Царгород» (бібліотека газети «День») за участю упорядника І. Сюндюкова. Захід проходитиме в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 16 жовтня 2015 р.

Як зазначають упорядники видання, «Повернення в Царгород” – це інтелектуальний імператив, який розпалює потребу пізнання і вивчення Сходу, осмислення наших відносин з Кримським ханством, зі світом величної Візантії, які було штучно загальмовано… Там, у Візантії – корені нашого християнства, культури Київської Русі. Там, у Османській імперії – витоки нашого козацького духу, наших драм, трагедій, перемог і здобутків. Це не лише наше минуле… Це ключі від нашої суб’єктності, самобутності, від нашого справжнього місця в Європі та світі».

Організаторами презентації виступають Сіверський центр післядипломної освіти, Сіверський інститут регіональних досліджень, Благодійний фонд сприяння ініціативам газети «День». До участі запрошуються викладачі, студенти, історики, культурологи, письменники, журналісти, бібліотекарі, музейні працівники та всі, кого цікавить зазначена тематика.

Початок презентації: 16 жовтня 2015 року, об 11.00.

Місце проведення:, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, м. Чернігів, проспект Миру, 43.
Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.

З рецензією на видання можна ознайомитися за посиланням: http://www.day.kiev.ua/uk/article/ukrayinci-chytayte/povernennya-v-cargorod-intelektualna-duga-vysokoyi-naprugy



Теги:нові книги, газета День, Повернення в Царгород


Читайте також



Коментарі (0)
avatar