реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Уже дві обласні адміністрації ліквідовані

Першою таке рішення прийняла Тернопільська обласна рада: ліквідувати обласну державну адміністрацію шляхом позбавлення її наданих раніше повноважень.

На позачерговій сесії Івано-Франківської обласної ради, що відбулася 10 грудня 2013 року, депутати від опозиційних до чинного режиму Януковича політичних сил ухвалили рішення про позбавлення обласної державної адміністрації делегованих повноважень.

Виконавчий комітет буде створено у складі виконавчого апарату обласної ради. «Висловити від імени територіяльних громад краю недовіру Івано-Франківській обласній державній адміністрації та вважати існування такої інституції недоцільним, а структуру влади, яка передбачає адміністрації на місцях, такою, що підлягає ліквідації», – зазначено у рішенні облради.

Депутатський корпус Івано-Франківської обласної ради рекомендував також районним радам ухвалити аналогічні рішення.

Як відомо, нині в Україні діють дві владні паралелі: ради і адміністрації. особилво дико виглядає така двоїстість у маленьких районах, де всього по 12- 13 тисяч мешканців, а начальницьких структур - як гною... І всіх треба годувати з бюджету. Тож відкладання адміністративної реформи дає нині такі рішення обласних рад Галичини.



Теги:Тернопіль, обласні ради, Івано- Франківськ, адміністративна реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar