реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Усуваємо пігментні плями

Інколи на обличчі та руках з'являються пігментні плями. Особливо часто це трапляється після гнійничкових висипань. Чи можна їх позбутися?
Виявляється, можна. Ось яку пораду дає столичний лікар-дерматолог Ганна ПИЛИПЧУК.

Пігментні плями, які залишися на шкірі після неглибоких травм, у більшості випадків зникають самостійно (у блондинів — через місяць, у людей зі смаглявою шкірою — через трохи більший проміжок часу).

У фітотерапії для усунення підвищеної пігментації використовують протирання уражених ділянок шкіри соком огірка, калини, журавлини. Ароматерапія з цією метою застосовує натуральні ефірні олії лимона, трояндового дерева, грейпфрута, ромашки, додаючи їх до жирової основи. Наприклад, на 10 г крему чи тоніку, який підходить для певного типу шкіри обличчя, додають по 2 краплі лимонної ефірної олії та олії трояндового дерева, або 5 крапель грейпфрутової і 2 ромашкової. Ці олії можна застосовувати для обполіскування обличчя: на склянку теплої води (ліпше перевареної або талої) додають 2—3 краплі ефірної олії.

Також на пігментні плями можна накладати маски, для цього до 10 мл перевареної жирної основи (наприклад, соняшникова олія) додати 2 краплі грейпфрутової, 4 краплі лимонної та 3 краплі ромашкової олій. Маску тримати 20—30 хв, змити теплою водою.

Можна темні місця 2—3 рази на день протирати ефірними оліями. Змішати 1—3 краплі ефірної олії з 3—5 краплями жирної основи (жожоба, соняшникова олії).




Теги:ефірні олії, пігментні плями, лікар-дерматолог


Читайте також



Коментарі (0)
avatar