реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Успішний удар по псковській дивізії

Українські сили знищили чотири російські літаки Іл-76 під час удару безпілотників по російському летовищу в Псковській області в ніч з 29 на 30 серпня.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов заявив, що в результаті удару БПЛА було знищено 4 російські Іл-76, і, можливо, пошкоджено ще 2 літаки на аеродромі Псков.

Геолоковані кадри та російські джерела підтвердили факт удару та знищення як мінімум двох російських літаків Іл-76.Російські "воєнкори" стверджують, що по аеродрому Пскова було завдано удару понад 21 українським дроном.
Літаки з цього аеродрому використовує 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія армії РФ для транспортування особового складу та техніки. Вона ж ― "псковська дивізія", одна з тих, що брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, видання Bild з посиланням на військового оглядача Юліана Репке писало, що безпілотні літальні апарати знищили та пошкодили чверть повітряного флоту Псковської дивізії. Загалом на аеродромі під Псковом базувалися 22 літаки Іл-76. За даними Репке, кількість знищених та ушкоджених Іл-76 сягає шести, збитки становлять 300 мільйонів євро.

Російські джерела, у тому числі в Міноборони РФ, заявили, нібито системи ППО та РЕБ також збивали безпілотники над Орловською, Тульською, Воронезькою, Рязанською, Калузькою, Брянською та Московською областями.

Відомий кремлівський пропагандист Володимир Соловйов висловив своє обурення у відповідь на удар безпілотника та розкритикував російську еліту, яка закликає Кремль "заморозити" війну проти України та вести переговори, аби врятувати російську економіку.

Сталот відомо, що атаку здійснено з території Росії силами Російського Добровольчого корпусу.



Теги:Псков, Гур, СБУ, РДК, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar