реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

УНП вимагає від Президента вшановувати Захисників, а не окупантів Вітчизни

Перенести святкування «Дня захисника вітчизни» з 23 лютого на 29 січня - День героїв Крут – вимагають від Президента України представники столичних організацій Української народної партії, НУ, КУН, УП "Собор". Відповідне Звернення заступник голови Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ передав 23 лютого 2012 року до Адміністрації Президента під час проведення вітальної акції «З Днем окупанта». Аргументом на користь такої зміни представники патріотичних сил вважають те, що Радянська армія, чиє створення святкують 23 лютого, ніяким чином не пов'язана ні з українською історією та традиціями, ні з реаліями сьогодення.
«Офіційно вважалося, що 23 лютого 1918 року була створена Червона армія. Однак історичні факти свідчать, що в цей час більшовики зазнавали нищівних поразок від німців, які обернулися для них ганебним і принизливим «Брестським миром» (саме 23 лютого 1918 ЦК більшовиків ухвалив: …прийняти всі умови німецького командування…)», – зазначають в УНП. Водночас, патріоти столиці наголошують: «У цей період Червона армія зосередили значні зусилля на розв’язанні жорстокої і кровопролитної загарбницької війни проти молодої, але вже визнаної світом Української народної республіки (саме в лютому 1918 за місяць окупації червоні головорізи Муравйова знищили за різними даним від 5 до 20 тисяч киян)».
Після розпаду СРСР у Росії свято російських військових перейменували на День захисника Вітчизни. Проте Україна в цей день може відзначати хіба що День окупанта, вшановуючи окупацію Червоною армією суверенної України на початку 20 століття.
«В Україні справжній День захисника Вітчизни треба відзначати у річницю битви під Крутами», – переконані патріоти. 29 січня 1918 року молоді українці під Крутами за покликом честі і гідності стали на захист тільки що відновленої української держави. Проявивши мужність і героїзм, вони виграли бій з переважаючими силами противника, затримавши ворога на дуже важливих чотири дні, так необхідних для визнання світовою спільнотою Української народної республіки, здобули фактично стратегічну конкретну перемогу у війні. «Саме цей подвиг повинен бути увічненим і стати прикладом для наслідування для прийдешніх поколінь українців», – переконані в УНП.
Відіо акції - http://t.co/V9vvaj5t


Прес-служба УНП





Коментарі (5)
avatar
1
Чому в рот води набрали історики з Чернігівського і Ніжинського національних(!) університетів? Де ваше наукове і громадянське сумління, панове?
avatar
2
Влаштовувати святкування в день трагічної поразки було б недоречно. 29 січня мав би бути днем жалоби, а не радісного свята, бо дійсно таки жаль патріотичну юнь безжально і безглуздо кинуту Петлюрою на вірну смерть.
Якщо святкувати трагічні поразки, то у нинішніх наших захисників може виникнути комплекс неповноцінності та приреченності.Святкують і ставлять в приклад перемоги, а не поразки, та ще й безглузді, адже через кілька днів після визнанняУНР світовою спільнотою Україна була загарбана і зі Сходу і з Заходу. Невже в УНП цього не знають?Наймаштабнішими перемогами в історії України були визволення Києва та всієї України від німецьких загарбників.Були перемоги і над іншими загарбниками - хазарами, половцями, турками, татарами, поляками, але найбільшими та найвизначнішими були перемоги над німцями.
avatar
4
Анатолію, це прімітивний підхід песиміста.
Невже,загибель імперського крейсера "Варяга" у 1904 році або оборона Севастополя у 1853-1854 рр. росіянами сприймаються як ганебна поразка, а не предмет гордості за велікую і недєлімую?
Головне, які висновки робить з поразки чи перемоги народ і на що це надихає.
Хіба перемога під Конотопом Виговського у 1659 році до чогось на дихнула і може надихнути в майбутньому?
Інша справа бій під Крутами!
avatar
3
Якщо говорити про Український день захисника вітчизни, то підходить і 14 жовтня. Пояснювати, що це за день я думаю, не доводиться.
avatar
5
Перемога під Конотопом варта виняткової популяризації як приклад військового мистецтва українського війська.
avatar