реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

УНП вимагає дозволити людям безоплатно збирати гриби та ягоди

«Грубим порушенням статті 13 Конституції України» вважає член Правління Української народної партії Володимир СТУПАК введення у Севастополі, Хмельницькій, Закарпатській та деяких інших областях плати за збір лісових грибів та ягід. Єдиним виключенням, на думку політика, може бути оплата промислового збору.
«Безглуздість цієї ситуації полягає у тому, що український народ, який, відповідно до Конституції, є власником всіх природних ресурсів України, примушують сплачувати кошти за можливість використання цих ВЛАСНИХ ресурсів», - наголосив СТУПАК. До того ж, за його словами, «такі ініціативи можуть знищити цілу «субкультуру» грибників та ягідників, які збирають лісові дари не для збагачення, а заради відпочинку та для власного здоров’я».
«Якщо сьогодні не зупинити ганебну спробу порушення Конституції, завтра влада запровадить податок на повітря, на можливість відпочивати на природі та право купатися в гірських річках», - підсумував Володимир СТУПАК.

Прес-служба УНП





Коментарі (3)
avatar
1
Плату встановлює не влада, а власники приватизованих та орендованих лісів.
Невдовзі те ж буде і з pемлею - ні в поле не вийти, ні корову безоплатно на пасовище не вигнати, бо все буде мати свого "ефективного" власника. Пізно спохватилися, пане Ступак, процес уже давно пішов.
avatar
2
Кожному ідіоту, якщо він не троль, зрозуміло, що річки, озера та ліси в Україні не підлягають приватизації. Єдиний нюанс- донецька влада, для якої існуюють не закони, а поняття.
avatar
3
Конституція України, в т.ч. ст.13, була прийнята вже після того, як за декретом (не законом!) прем'єра Кучми розпочалося розпаювання, привласнення та оренда орних земель та інших угідь, "всё вокруг колхозное - всё вокруг моё!" перестало бути таким і небажаних людей почали стріляти в лісах та біля озер і ставків.
На південь від Києва аж до Козина, а це кілометрів 30, весь правий берег забудований маєтками і підійти тут до річки Дніпро немає ніякої можливості. Маєтки охороняються озброєною охороною. Біля м. Українка соснові ліси навіть розпаювали і тепер, щоби будувати окружну дорогу навколо Києва їх треба викуповувати за бюджетні кошти. Загальнонародне добро вже давно розтягують без згоди народу, тобто без референдуму. І робдять це всі, а не лише донецькі. Той же Ющенко має аж три маєтки. В цьому сенсі всі кольори одностайні.
avatar