реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

УНП пропонує створити позапарламентську громадянську опозицію

«Створити позапарламентську загальноукраїнську громадянську опозицію», – пропонує голова Секретаріату Української народної партії Валерій Асадчев.
Таку думку він висловив під час круглого столу «Українська мова – як визначальний чинник соборності України».
Під час обговорення учасники круглого столу одноголосно дійшли думки, що Перепис населення та Референдум, які планується проводити цього року, є найближчими загрозами для української мови й державності. Тож, на думку Валерія Асадчева треба нарешті провести політичну люстрацію. «Це має стати головним завданням позапарламентської опозиції».
На необхідності відродити ідею по скликанню постійно діючого Форуму на захист мови і державності вказав на засіданні круглого столу перший заступник УНП Іван Заєць. Він закликав «уважно відстежувати й протидіяти спробам конституційної асамблеї переписати Конституцію, вихолостивши з неї все українське».
Наступне публічне засідання круглого столу пройде 21 лютого – у День державної мови.

Прес-служба Української народної партії





Коментарі (11)
avatar
1
Люстрацію треба починати із себе. Слід розібратися, як себе проявили за роки Незалежності лідери громадських структур державницького спрямування. А таких інститутів у нас чимало, особливо на сторожі мови, та результат - ніякий. Насамперед слід пролюструвати керівництво "Просвіти". Оскільки УНП тісно співпрацює з товариством, а Іван Заєць є одним з його засновників, то це б було цілком доречним.
avatar
2
Для початку треба не побоятися таких політлузерів як Ю.Костенко та В.Ющенко відправити на смітник історії, а потім вже імітувати бурхливу діяльність. Все закінчиться боротьбою павуків у банці. Як завжди.
avatar
3
УНП і "Просвіта" втратили  вплив і довіру суспільства. А "Просвіта" буде яка - стара, чи нова? Нещодавня спроба об'єднати на виборах до ВРУ 37 організацій нічого не дала. Тепер будуть нові організації, чи ті ж самі? Назвіть хоча б декілька потенційних союзників. І що поза парламентом можна зробити?  Моськи скавчатимуть, а слон буде йти своєю дорогою.
avatar
4
З роздумами пана angora у певному сенсі можна погодитись. Однак поєднувати претензії до "Просвіти" та УНП на однаковому рівні вимог є не зовсім справедливо. Адже коли УНП дійсно є  наразі досить незрозумілим політичним утворенням через  повне банкрутство  поки що залишених при кермі вождів, то "Просвіта" не має якіхось обмежень від самої природи своєї появи!? Тут тільки трішки підрихтуй, підмантач-і вперед! Звичайно що пану П.Мовчану вже можна  давно посунутися перед пристойним молодим флангом колег, що не стомилися, а так і не заблукали у хащах "цікавих та вигідних" політичних пропозицій. Так що "Просвіту " не ховайте заживо!
avatar
5
Хто ж буде тебе поважати, якщо ти сам себе не поважаєш.
Борисе, вийди на красну площу, зніми шаровари і посип попелом собі голову за 15 років перебування в УНП.
Хтось буде аплодувати і ще порегоче з твого комплексу меншовартості.
В перед і з піснею...
avatar
6
Пане Сергію! Не поспішай швидко(хоча це твоя практика) роздавати ярлики.Наразі моя позиція-це відповідь людям, що мають  певни претензії до відомих українських політичної та громадської організацій.А ось твоя авторська  чергова штучка з оцінювання особистостей, як то моєї персони,  здається зовсім недоречна. Та, власне,  як і перманентний останнім роком захист  збанкрутілих і недолугих партійних босів. Бо ж саме вони, а не я, провалили те, заради чого ми їх підтримували.Тож нехай вони і справді, як наголошують автори суджень, залишаються у вантажі зайвого політичного краму на узбіччі історії. Ну а ти що, шановний пане Сергію, можеш і надалі вважати, що чесна позиція - є "неповагою  до себе"?!
avatar
7
Обльовуваючи публічно (!) своїх лідерів, яких сам обирав, притаманно тому хто шукає винних у своїх невдачах на стороні і тим самим відмовляється від критичної оцінки власної особи і своїх дій.
Це шлях в нікуди.
avatar
8
"Тож, на думку Валерія Асадчева треба нарешті провести політичну люстрацію. «Це має стати головним завданням позапарламентської опозиції»!?От тільки постає запитання, що коли це не пустопорожні слова, то яким чином і у який спосіб  ""позапарламентська опозиція" буде впроваджувати в життя цю класичну на словах тезу останніх 22 років? Бо мабуть через певний час вже не знайдеш і останнього кандидата до лав тих, кого має вимести з українського простору с..на метла? Адже тільки і залишається що робити, так це час від часу і слухати одне й теж від стомлених  навантаженням викликів епохи особистостей, реально відпрацювавших свій внутрішній потенціал першого етапу(часом невдалого) національної революції.
avatar
9
Борисе, Ви що з другого етапу ще більш невдалішого?
Може варто припинити посипати попелом власну макітру?
Позапарламентський статус - найкращий час для самолюстрації - уся шваль пристосуванська  відпаде... і побіжить до більш перспективних...
avatar
10
Шановні друзі! Не буває поза- чи усередині парламентської опозиції. Вона одна. За теперішніх умов відсутності верховенства права у суді . Закони нічого не варті, якщо ними не керуються суди. То яка різниця, де опозиція? Більше того, рішення євросуду не виконуються! "Що робити?"-ось питання.
avatar
11
Що робити, що робити?
Звісно ж, не макітру, як дехто собі і іншим, попелом посипати на радість воріженькам України і пихатим радикальним волюнтаристам.
avatar