реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Уніати в Софії не молитимуться

Богослужіння Української греко-католицької церкви 7 квітня 2019 року у соборі Святої Софії у Києві не відбудеться. Про це повідомив департамент інформації УГКЦ.

За його словами, це богослужіння не відбудеться через реставраційні роботи у храмі. Про це стало відомо просто під час зустрічі 7 березня глави Української греко-католицької церкви Святослава з предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм. Було повідомлено, що Софійський собор, головна святиня України, буде найближчим часом недоступна для богослужінь жодної із церков.

«Блаженніший Святослав, пояснюючи прагнення наших вірних молитися у Софійському соборі, наголосив, що цей храм є спільним домом усіх дітей церкви Володимирового Хрещення та матірнім для усіх наших катедральних соборів. Бажаючи молитися у цьому храмі, ми хотіли засвідчити нашу церковну спорідненість з нашими православними братами. Цей рух є рухом до наших джерел, до зростання у благодаті Володимирового Хрещення, до відновлення єдності колись єдиної, а нині ще поділеної Київської Церкви», - йдеться у повідомленні УГКЦ.

Предстоятелі українських церков підтвердили незмінне прагнення обох сторін до порозуміння, співпраці та спільного служіння українському народові. Блаженніший Святослав наголосив на тому, що дорожньою картою такого зближення є дослідження нашого спільного коріння, міжцерковне примирення та зцілення історичної пам’яті, додали там.

В той же час журналіст Юрій Дорошенко, наближений до Патріарха Філарета, повідомив, що насправді 7 квітня готувалася антиукраїнська путніська провокація і добре, що вона зірвана.



Теги:Софія Київська, УГКЦ, Юрій Дорошенко, уніати


Читайте також



Коментарі (0)
avatar