реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

"Укрзалізницю" перетворять на зелений жарт?

Сьогодні в Німеччині страйкують водії поїздів Deutsche Bahn. Уже втретє за останні 30 днів. Вимагають більшої оплати.

На минулому тижні зелена команда Укрзалізниці оголосила, що прагне залучити команду менеджерів з Deutsche Bahn для безпосереднього управління пасажирськими перевезеннями вже у 2022 році і вже розпочала попередній етап.
До чого це може призвести, бачимо вже сьогодні.

Взагалі, зараз Deutsche Bahn - це такий мем, котрий асоціюєтсья з постійними затримками, поганим станом рухомого складу та шляхів, регулярними страйками персоналу.
Приблизно так американці сміялися з Delta airlines, я особисто був свідком на рейсі.
У 2018 році лише третина поїздів Deutsche Bahn курсували вчасно.

Основна пробема - що протягом багатьох років перевезення німецьких пасажирів складали лише близько 30% основного бізнесу DB. Його відділ транспортної логістики, DB Schenker - який має бізнес аж до Південної Африки, Австралії та Китаю і є найбільшим оператором вантажного транспорту у Великобританії - набагато більший.

DB Schenker була створена для того, щоб зробити Deutsche Bahn привабливою для інвесторів напередодні планів приватизації приблизно на початку століття, які потім були відкладені у 2014 році.

За таким же сценарієм зелений менеджмент Укрзалізниці хоче розділити свою компанію, на пасажирський та вантажний дивізіони, під наглядом спеціалістів Deutsche Bahn. "Впевнені, що передача Deutsche Bahn процесу управління пасажирськими залізничними перевезеннями дасть можливість отримати максимально швидкі результати."

Ну, при такому провінційному підході ("давайте віддамо управління якимось Мудрим Іноземцям") можемо прогнозувати шивдкий результат - ще одна залізниця перетовриться на жарт. Хоча в нашому випадку, саме за цей жанр голосувала більшість.

Ігор ЛУЦЕНКО



Теги:Ігор Луценко, Укрзалізниця, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar