реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Українське вторгнення в росію є посланням Москві та Вашингтону

Зухвалий крок України через кордон – це спроба показати світові, що країна все ще бореться, пише газета The Wall Street Journal.

Операція в Курській області змінила переважаючий наратив про те, що Україна не здатна зупинити військову міць Кремля. Вторгненням до рф президент України Володимир Зеленський зробив сміливу і ризиковану ставку на те, що це не тільки виведе росію з рівноваги і змусить її перекинути війська зі сходу, а й спонукає Захід більш рішуче підтримати Україну зброєю.

Також Зеленському потрібно переконати втомлених українців, що вони все ще здатні битися.

Україна вже частково досягла поставлених цілей – Курська операція вже змінила переважаючий наратив про те, що Україна нездатна зупинити військову міць рф. На відміну від попередніх бойових дій, Україна тримала подробиці операції в таємниці від Заходу. Вторгнення в росію застало США зненацька і призвело до збентеження щодо того, чому Київ зробив такий радикальний крок і що буде далі, зазначив один з американських чиновників.

“Тепер адміністрація обережно чекає, чи окупиться ставка Зеленського. США надають Україні простір для проведення операції, намагаючись при цьому уникати публічного обговорення цього питання. Від Білого дому і Пентагону до штаб-квартири Європейського командування США в Німеччині чиновники спостерігають з обережним оптимізмом”, – пишуть журналісти.

Попри те, що Зеленський заявив, що мета Курської операції частково полягає у створенні “буферної зони”, але у Пентагоні все ще є питання – зокрема, чи планує Україна розширювати цю зону і як. Чиновники також не переконані, що Україна може утримати захоплену територію.

“За словами чиновників США, українська мета в Курську складається з трьох частин: змусити росію відвести війська зі сходу України, зламати риторику про поразку на полі бою і поліпшити становище України перед можливими мирними переговорами. Наразі всіх трьох цілей частково досягнуто”, – зазначає видання.

Крім того, видання відзначає ще одне важливе досягнення Курської операції – збільшення кількості російських полонених, яких можна використовувати для обміну.

росія, як і раніше, утримує набагато більше військовополонених, ніж Україна, але захоплення Києвом сотень у Курську наблизило їх до паритету, пише WSJ, зазначаючи також, що, згідно із заявою високопоставленого офіцера української розвідки на зустрічі з родичами військовополонених, шанси на обмін за участю солдатів “Азова” різко зросли.
Інформаційний спротив



Теги:Курщина, російсько - українська війна


Читайте також






Коментарі (0)
avatar