реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Українська сорочка для Вселенського патріарха

6 листопада 2020 року представники офіційної делегації Православної Церкви України, які прибула до Константинополя з нагоди єпископської хіротонії архімандрита Михаїла, Екзарха Вселенського Патріарха в Україні, звершили з благословення Його Всесвятості, Патріарха Варфоломія, Божественну літургію в історичному Влахернському храмі. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Очільнику делегації митрополиту Переяславському і Вишневському Олександру співслужили єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, протоієрей Петро Ландвитович та протоієрей Віктор Мартиненко.

За богослужінням також молилися Генеральний Консул України в Стамбулі Олександр Гаман і представники української громади.

Згодом делегація Української Церкви у складі ієрархів, священників та мирян завітала на Фанар (район Стамбулу, в якому розташована резиденція Вселенського Патріарха), де мала аудієнцію в Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія.

У ході люб’язного і гостинного прийняття Вселенський Патріарх привітав гостей, що прибули у Царгород з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, на хіротонію обраного єпископа Команського Михаїла. Його Всесвятість запевнив гостей у своїй постійній турботі й молитві за Україну та її народ.

Українські ієрархи подякували Всесвятійшому Патріарху за його особисті зусилля та історичні діяння, що увійшли в історію становлення України та її Помісної Церкви.

Від Блаженнішого Митрополита Епіфанія протоієрей Петро Ландвитович передав Патріарху мистецький скульптурний образ покровителя Києва Архістратига Божого Михаїла.

Митрополит Олександр підніс Патріарху релікварій з частками мощей одинадцятьох преподобних отців, які просіяли в Україні, а також чотири томи «Житій святих», які видаються українською мовою під егідою Фонду пам’яті Блаженнійшого Митрополита Володимира.

Єпископ Матфей подарував Патріарху Варфоломію вишиту українську сорочку, яка щиро сподобалася Його Всесвятості.

Вселенський Патріарх, своєю чергою, обдарував кожного паломника подарунками та уділив своє благословення.

Також представники помісної Української Православної Церкви відвідали цього дня монастир Пресвятої Богородиці «Живоносне джерело».



Теги:пцу, Вселенський Патріарх, українська вишиванка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar